Arki hallussa

Arki hallussa

Digitaalinen maailma haltuun

Tavoite

Samoaja osaa hyödyntää tietoteknisiä ympäristöjä arjen toiminnassaan ja helpottaa siten arkeaan. Samoja osaa hallita tuottamaansa sähköistä informaatiota ja ymmärtää sen säilyttämisen haasteet esimerkiksi tiedostoformaattien osalta. Samoaja tietää miten sähköistä tietoa käsitellään niin, että se ei leviä kuin niille, joille se on tarkoitettu.

Kuvaus

Samoaja opettelee käyttämään erilaisia tietoteknisiä ympäristöjä. Samoaja tutustuu / syventää tietojaan muun muassa sähköisestä kalenterista, projektityökaluista ja pilvipalveluista. Samoaja opettelee hallitsemaan sähköistä informaatiota. Hän osaa säilyttää tietoa oikein ja tietää, mitä vaaroja on tiedon siirtämisessä eri henkilöille. Hän myös osaa hävittää sähköistä tietoa oikein. 

Valinnainen Aktiviteetti

Arvioitu kesto

1-2 tuntia

Taitoalueet

Arjen taidot

Paikka

kololla
Kolo
kämpällä
Kämpällä

Ryhmäkoko

Ryhmässä

Kasvatustavoitteet

Osaaminen ja ongelmanratkaisu

Johtajan tehtävä

Johtaja valmistelee ja alustaa aktiviteetin. Johtaja valitsee tavan, jolla samoajat harjoittelevat ja tarkistaa, että jokainen on harjoitellut omalla laitteellaan taitoja. Johtaja voi kysyä apua tai pyytää alustajaksi esimerkiksi kokeneemman aikuisen tai vaeltajan. Luotsin tehtävä: Luotsi auttaa johtajaa valmistautumisessa ja toteutuksessa. Luotsi ohjaa tiedon hankinnassa ja neuvoo tarvittaessa tekemisessä. 

TOTEUTUSVINKIT

KIRJOITA TOTEUTUSVINKKI

Lisää liitetiedostoLisää linkki
En ole robotti, vaan partiolainen joka tuntee vastuunsa ja velvollisuutensa ja ymmärtää lähettämänsä vinkin käyvän ensin tarkistuksessa ennen julkaisua.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry