Arki hallussa

Arki hallussa

Itsensä johtaminen haltuun

Tavoite

Samoaja hallitsee ajankäyttöään ja elää tasapainoista arkea. Samoaja osaa toimia muuttuvassakin toimintaympäristöissä.

Kuvaus

Samoaja opettelee huolehtimaan omasta hyvinvoinnistaan arjessa. Hän harjoittelee sopeutumaan muuttuviin elämäntilanteisiin tai toimintaympäristöihin. Samoaja motivoituu ratkaisemaan arjen ongelmia. 

Valinnainen Aktiviteetti

Arvioitu kesto

30 min - 1 tunti

Taitoalueet

Arjen taidot, Itsensä johtamisen taidot

Paikka

kololla
Kolo
kämpällä
Kämpällä
kotona
Kotona
hike
Retki
ikäkausitapaaminen
Ikäkausitapaaminen

Ryhmäkoko

Ryhmässä

Kasvatustavoitteet

Itsetuntemus ja itsensä kehittäminen, Elämänhallinta

Johtajan tehtävä

Vartionjohtaja pyytää luotsia vetämään kyseisen aktiviteetin. Vartionjohtaja ja luotsi pohtivat etukäteen yhdessä, mitä asioita kyseisen vartion olisi hyvä harjoitella ja mihin keskittyä.  Luotsin tehtävä: Luotsi valitsee yhdessä vartionjohtajan kanssa ryhmälle sopivan tavan toteuttaa aktiviteetti. Valinnassa kannattaa painottaa niitä haasteita, joita juuri kyseinen ryhmä arjessaan kohtaa. Tämä aktiviteetti sopii parhaiten luotsin vetämäksi. Luotsi valitsee aktiviteetin toteutuspaikaksi omalle ryhmälleen sopivan ympäristön. Keskustelu on harjoituksissa isossa roolissa, mutta siitä saa mielenkiintoisempaa, kun paikkana on esimerkiksi nuotio, saunan laude tai pienemmissä ryhmissä tapahtuva kävelylenkki.  

TOTEUTUSVINKIT

KIRJOITA TOTEUTUSVINKKI

Lisää liitetiedostoLisää linkki
En ole robotti, vaan partiolainen joka tuntee vastuunsa ja velvollisuutensa ja ymmärtää lähettämänsä vinkin käyvän ensin tarkistuksessa ennen julkaisua.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry