Arki hallussa

Arki hallussa

Ruoka haltuun

Tavoite

Samoaja ymmärtää, millainen merkitys ruuan laadulla on terveyteen, jaksamiseen ja mielialaan. Samoaja saa arkisia ruuanlaittotaitoja ja osaa huomioida ruuan terveellisyyden osana hyvinvointiaan. Samoaja tietää yleisimmät erityisruokavaliot ja osaa ottaa ne huomioon retken ruokalistaa suunniteltaessa. Samoaja osaa valmistaa kullekin ruokailijalle soveltuvaa, maukasta ja monipuolista ruokaa.

Kuvaus

Samoaja tutustuu eri raaka-aineiden ja ruokien ravintosisältöihin. Samoaja opettelee valmistamaan ruokaa itselleen ja erityisruokavaliota noudattaville. Samoaja osallistuu ruuan suunnitteluun ja valmistamiseen. 

Valinnainen Aktiviteetti

Arvioitu kesto

yli 2 tuntia

Taitoalueet

Itsestä huolehtiminen, Ruoanlaitto

Paikka

kololla
Kolo
kämpällä
Kämpällä
metsässä
Metsässä
hike
Retki

Ryhmäkoko

Ryhmässä

Kasvatustavoitteet

Terveys ja turvallisuus

Johtajan tehtävä

Vartionjohtaja huolehtii siitä, että kokouksessa on tarvittavat ruuanvalmistusvälineet ja ruoka-aineet. Hän etsii tarvittaessa etukäteen tietoa erityisruokavalioista. Vartionjohtaja voi myös halutessaan kutsua kokousta vetämään lippukunnan kokeneen muonittajan tai keittiöammattilaisen. Luotsin tehtävä: Luotsi auttaa tarvittaessa vartionjohtajaa tiedon, tarvikkeiden tai vierailijan hankinnassa.  

TOTEUTUSVINKIT

KIRJOITA TOTEUTUSVINKKI

Lisää liitetiedostoLisää linkki
En ole robotti, vaan partiolainen joka tuntee vastuunsa ja velvollisuutensa ja ymmärtää lähettämänsä vinkin käyvän ensin tarkistuksessa ennen julkaisua.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry