Meidän luontomme

Meidän luontomme

Hyödynnän luonnon antimia

Tavoite

Samoaja innostuu hyödyntämään luonnon tarjoamia antimia joko suoraan luonnosta tai itse kasvattaen. Samoaja huomaa, että luonnosta saatava ruoka on lähes ilmaista ja sitä hyödyntäen säästää myös rahaa.

Kuvaus

Samoaja tutustuu luonnossa kasvaviin ruuaksi käytettäviin kasveihin. Hän tutustuu myös kasvimaan perustamisen vaatimuksiin ja kasvattaa itselleen tuoretta ruokaa heti syötäväksi tai talveksi säilöttäväksi. Samoaja kalastaa ja opettelee käsittelemään perkaamatonta kalaa.

Valinnainen Aktiviteetti

Arvioitu kesto

pitkäkestoinen

Taitoalueet

Arjen taidot, Retkeily, Ruoanlaitto, Luonto

Paikka

kololla
Kolo
kämpällä
Kämpällä
metsässä
Metsässä
ulkona
Ulkona
kotona
Kotona

Ryhmäkoko

Ryhmässä

Kasvatustavoitteet

Terveys ja turvallisuus, Luontosuhde

Johtajan tehtävä

Vartionjohtajan tehtävänä on hankkia tarvittavat välineet ja varmistaa tarvittaessa oppaat retkelle ja ruuan käsittelyyn. Luotsin tehtävä: Luotsi auttaa johtajaa tiedon hankinnassa ja tarvittaessa on mukana oppaana tai hankkimassa opasta ruuan käsittelyyn. Luotsi huolehtii siitä, että samoajat noudattavat jokaisenoikeuksia ja muita luonnonantimien keräämiseen liittyviä ohjeita.

TOTEUTUSVINKIT

KIRJOITA TOTEUTUSVINKKI

Lisää liitetiedostoLisää linkki
En ole robotti, vaan partiolainen joka tuntee vastuunsa ja velvollisuutensa ja ymmärtää lähettämänsä vinkin käyvän ensin tarkistuksessa ennen julkaisua.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry