Minä ja muut

Minä ja muut

Ennakkoluuloja ja -tietoja

Tavoite

Samoaja tunnistaa omat ennakkoluulonsa ja ymmärtää, miten ne syntyvät. Samoaja huomaa, että omien ennakkoluulojen muuttaminen on mahdollista, kun hankkii tietoa asiasta ja on avoin. Samoaja tunnistaa luotettavia tiedonlähteitä ja osaa hyödyntää niitä tietoa hakiessaan.

Kuvaus

Samoaja pohtii omia käsityksiään ja ennakkoluulojaan asioista ja ihmisistä ympärillään. Hän pohtii, onko kaverilta tai tuttavalta kuultu sama asia kuin tieto ja opettelee erottamaan tiedon, luulot ja oletukset toisistaan. Samoaja tarkistaa pohjaa tiedoilleen luotettavasta tiedonlähteestä ja harjoittelee samalla tunnistamaan luotettavia lähteitä.

Valinnainen Aktiviteetti

Arvioitu kesto

1-2 tuntia

Taitoalueet

Arjen taidot, Moninaisuus, Medialuku

Paikka

kololla
Kolo
kämpällä
Kämpällä
metsässä
Metsässä
ulkona
Ulkona
kotona
Kotona
vierailu kohteessa
Vierailu kohteessa

Ryhmäkoko

Ryhmässä

Kasvatustavoitteet

Osaaminen ja ongelmanratkaisu, Toisten kunnioittaminen

Johtajan tehtävä

Vartionjohtaja voi toimia keskustelunjohtajana. Luotsin tehtävä: Luotsin tehtävä on olla mukana ohjaamassa keskustelua. Luotsi ohjaa kysymyksillään samoajia kyseenalaistamaan ajatuksiaan. Luotsi tukee tiedonhakua ja auttaa pohtimaan keskusteluissa mikä on oikeaa tietoa ja mikä vain ennakkoluuloa.

TOTEUTUSVINKIT

KIRJOITA TOTEUTUSVINKKI

Lisää liitetiedostoLisää linkki
En ole robotti, vaan partiolainen joka tuntee vastuunsa ja velvollisuutensa ja ymmärtää lähettämänsä vinkin käyvän ensin tarkistuksessa ennen julkaisua.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry