Partiotaitokilpailut

Partiotaitokilpailut

Osallistumme talvi- ja/tai SM-partiotaitokilpailuihin

Tavoite

Samoaja ylittää omia rajojaan osallistumalla itselleen sopivan haastavaan partiotaitokilpailuun. Samoaja saa uusia kokemuksia partiotaitokisoista ja oppii, miten kisoissa kannattaa toimia.

Kuvaus

Samoajavartio osallistuu talvimestaruuskilpailuihin tai SM-kilpailuihin. 

Pakollinen Aktiviteetti

Arvioitu kesto

pitkäkestoinen

Taitoalueet

Luovuus, Partiokulttuuri, Vuorovaikutustaidot, Kädentaidot, Retkeily, Ensiapu, Suunnistus

Paikka

metsässä
Metsässä

Ryhmäkoko

Ryhmässä

Kasvatustavoitteet

Ryhmässä toimiminen, Osaaminen ja ongelmanratkaisu, Luontosuhde, itsetuntemus

Johtajan tehtävä

Vartionjohtajan tehtävä on ilmoittaa kisavartio kilpailuihin. Hän varmistaa, että kaikilla kisoihin lähtijöillä on tieto, mihin aikaan ja mistä kisoihin lähdetään. Vartionjohtajan tehtävänä on huolehtia, että kisoissa on kaikki tarvittavat tarvikkeet mukana ja ne on jaettu painon mukaan tasan kisavartion jäsenten kesken. Luotsin tehtävä: Luotsi kannustaa ja rohkaisee samoajia osallistumaan partiotaitokilpailuihin. Luotsi auttaa samoajia arvioimaan, mikä olisi heille sopivan haastava partiotaitokilpailu. Hän varmistaa, että samoajat ilmoittautuvat kilpailuihin ajoissa. Luotsi neuvoo samoajia tarvittaessa valmistautumisessa ja auttaa kisavarusteiden hankkimisessa. Luotsi auttaa samoajia kyytien järjestämisessä kisapaikalle ja pois kisapaikalta. Hän toimii samoajien tsempparina ennen ja jälkeen kisojen. Varsinkin, jos kisat eivät ole menneet kovin hyvin, luotsin tehtävänä on purkaa kisakokemus yhdessä samoajien kanssa, käydä läpi mitä tulevaisuudessa voisi tehdä toisin ja siten saada samoajille kisoista positiivinen kokemus. 

TOTEUTUSVINKIT

KIRJOITA TOTEUTUSVINKKI

Lisää liitetiedostoLisää linkki
En ole robotti, vaan partiolainen joka tuntee vastuunsa ja velvollisuutensa ja ymmärtää lähettämänsä vinkin käyvän ensin tarkistuksessa ennen julkaisua.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry