Paussit

Paussit

Vaikuttaminen: Ihanneyhteiskuntamme

Tavoite

Kuvaus

Mietimme kukin itseksemme minuutin verran minkälaisessa yhteiskunnassa haluaisimme asua. Jokainen määrittelee yhteiskunnastaan yhden tai kaksi piirrettä, josta tämä yhteiskunta erityisesti tunnetaan. Tämän jälkeen kirjoitamme piirteet post-it-lapuille ja liimaamme post-it-laput yksi kerrallaan seinälle tai ilmoitustaululle.

Seuraavaksi ajattelemme kahta asiaa, “kahleita”, jotka estävät meitä toteuttamasta näitä asioita yhteiskunnassamme. Jokainen saa kaksi ilmapalloa, joihin kukin kirjoittaa tusseilla ”kahleensa”. Tämän jälkeen jokainen kertoo vuorotellen ”kahleensa”.
Sitten on mahdollisuus rikkoa ”kahleet”. Jokaisen sitoo narulla yhden pallon kumpaankin nilkkaansa. Tehtävänä on rikkoa muiden kahleet, eli astua ilmapallojen päälle rikkoakseen ne.
Keskustelkaa: Miltä leikki tuntui? Mikä tekee kahleista, jotka painavat meitä, niin raskaita? Mistä ne tulevat? Arvelemmeko, että maailmassa on ihmisiä, jotka kantavat enemmän kahleita kuin muut? Keitä he ovat? Voimmeko me tehdä jotain auttaaksemme heitä murtamaan kahleensa?

Valinnainen Aktiviteetti

Arvioitu kesto

-

Taitoalueet

Visiointitaidot, Kestävä kehitys

Paikka

kololla
Kolo

Ryhmäkoko

Ryhmässä

Kasvatustavoitteet

Yhteiskunnallinen vaikuttaminen, Toisten kunnioittaminen, Suhde yhteiskuntaan

Johtajan tehtävä

TOTEUTUSVINKIT

KIRJOITA TOTEUTUSVINKKI

Lisää liitetiedostoLisää linkki
En ole robotti, vaan partiolainen joka tuntee vastuunsa ja velvollisuutensa ja ymmärtää lähettämänsä vinkin käyvän ensin tarkistuksessa ennen julkaisua.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry