Tehdään leiri

Tehdään leiri

Leirin erikoisrakennelmat

Tavoite

Samoaja osaa suunnitella ja toteuttaa leirille hieman erikoisempiakin rakennelmia huomioiden niiden toimivuuden ja turvallisuuden.

Kuvaus

Samoaja perehtyy hieman erikoisempiin ja vaativampiin leirin rakennelmiin sekä suunnittelee ja toteuttaa niitä käytännössä.

Valinnainen Aktiviteetti

Arvioitu kesto

pitkäkestoinen

Taitoalueet

Partiokulttuuri, Kädentaidot, Retkeily, Turvallisuus

Paikka

metsässä
Metsässä

Ryhmäkoko

Ryhmässä

Kasvatustavoitteet

Luontosuhde

Johtajan tehtävä

Vartionjohtaja on yhteydessä leirin järjestäjätiimiin ja sopii yhdessä heidän kanssaan, miltä osin samoajat vastaavat leirin rakennelmista. Vartionjohtaja suunnittelee yhdessä muiden samoajien kanssa, millainen leirirakennelma tehdään ja huolehtii, että leirille tulee mukaan kaikki tarvittavat työkalut ja rakentelumateriaalit. Vartionjohtaja selvittää, saako leirialueella kaataa puita rakennelmia varten. Luotsin tehtävä: Luotsi sopii yhdessä samoajien ja leiriprojektin tiimin kanssa, miten samoajat voisivat olla vastuussa leirin yhteisistä rakennelmista. Luotsi huolehtii, että tehtävä on samoajille sopivan kokoinen. Luotsi varmistaa, että samoajat ovat pakanneet leirille tarvittavat rakentelumateriaalit ja selvittäneet, saako leirialueella esimerkiksi kaataa puita.

TOTEUTUSVINKIT

KIRJOITA TOTEUTUSVINKKI

Lisää liitetiedostoLisää linkki
En ole robotti, vaan partiolainen joka tuntee vastuunsa ja velvollisuutensa ja ymmärtää lähettämänsä vinkin käyvän ensin tarkistuksessa ennen julkaisua.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry