Leiritaidot

Leiritaidot - Suhde itseen

Osallistun leirirakennelman rakentamiseen

Tavoite

Sudenpentu kehittää käsillä tekemisen taitojaan ja saa käsityksen leirielämää helpottavista rakennelmista ja niiden tekemisestä.

Kuvaus

Sudenpentu osallistuu hyödyllisen leirirakennelman tekemiseen. Tällaisia rakennelmia voi olla esimerkiksi rinkkateline, tuuletuspuu, ruokapussiteline tai kuivatusteline.

Ei ole tarkoitus, että sudenpentu osaa vielä itsenäisesti rakentaa leirirakennelmaa tarvittavine köytöksineen, vaan että hän saa kokemuksen siitä, miten rakennelma tehdään ja voi auttaa omalla panoksellaan.

Valinnainen Aktiviteetti

Arvioitu kesto

yli 2 tuntia

Taitoalueet

Luovuus, Kädentaidot, Retkeily

Paikka

kämpällä
Kämpällä
metsässä
Metsässä
camp
Leiri
hike
Retki

Ryhmäkoko

Ryhmässä

Kasvatustavoitteet

Ryhmässä toimiminen, Luontosuhde

Johtajan tehtävä

Akela miettii rakennelman tekemisen ohjeita ja organisointia. Akela varaa rakentamiseen tarvittavat tarvikkeet ja välineet ja ohjaa rakentamista. Tähän askeleeseen on hyvä pyytää avuksi muita lippukunnan johtajia tai tarpojia ja samoajia. Parhaan kokemuksen sudenpentu saa, mikäli hän saa apua ja neuvoa henkilökohtaisesti tai pienessä ryhmässä. Akela voi organisoida rakentamisen niin, että kokeneemmat leirirakentajat ovat auttamassa sudenpentuja. Akelan tehtävänä on myös huolehtia turvallisuudesta ja varautua paikkailemaan syntyneitä haavoja.

TOTEUTUSVINKIT

KIRJOITA TOTEUTUSVINKKI

Lisää liitetiedostoLisää linkki
En ole robotti, vaan partiolainen joka tuntee vastuunsa ja velvollisuutensa ja ymmärtää lähettämänsä vinkin käyvän ensin tarkistuksessa ennen julkaisua.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry