Retki

Retki - Suhde itseen

Teen itselleni järkevät retkieväät

Tavoite

Sudenpentu tietää, millaisia eväitä retkelle kannattaa ottaa mukaan.

Kuvaus

Sudenpennut suunnittelevat tukevat ja monipuoliset eväät. Lauma valmistaa eväät yhdessä ennen retkelle lähtöä tai sudenpennut voivat valmistaa eväät suunnitelmiensa mukaan kotona.

Askeleeseen voi myös yhdistää kotikokkijäljessä opetellun terveellisen ruokailun lautasmallin.Sitä voi käyttää pohjana retkieväiden ja retken ruokailujen suunnittelussa. Retkikokkijäljessä puolestaan harjoitellaan ostoslistan tekemistä, ja myös sen voi yhdistää tähän, kuten lauman kanssa kaupassa käymisenkin.

Valinnainen Aktiviteetti

Arvioitu kesto

30 min - 1 tunti

Taitoalueet

Arjen taidot, Itsestä huolehtiminen, Retkeily, Ruoanlaitto

Paikka

kololla
Kolo
kämpällä
Kämpällä
kotona
Kotona

Ryhmäkoko

Ryhmässä

Kasvatustavoitteet

Terveys ja turvallisuus, Luontosuhde

Johtajan tehtävä

Akela järjestää retkieväiden suunnittelun ja tekemisen sekä auttaa sudenpentuja eväiden valmistamisessa. Akelan tehtävänä on myös huomioida ruokavalioiden vaatimukset askelta tehtäessä. Askeleeseen voi myös yhdistää kotikokkijäljessä opetellun terveellisen ruokailun lautasmallin.Sitä voi käyttää pohjana retkieväiden ja retken ruokailujen suunnittelussa. Retkikokkijäljessä puolestaan harjoitellaan ostoslistan tekemistä, ja myös sen voi yhdistää tähän, kuten lauman kanssa kaupassa käymisenkin.

TOTEUTUSVINKIT

KIRJOITA TOTEUTUSVINKKI

Lisää liitetiedostoLisää linkki
En ole robotti, vaan partiolainen joka tuntee vastuunsa ja velvollisuutensa ja ymmärtää lähettämänsä vinkin käyvän ensin tarkistuksessa ennen julkaisua.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry