Retkikokki

Retkikokki - Suhde itseen

Opettelen valmistamaan ruokaa retkikeittimellä

Tavoite

Sudenpentu osaa käyttää retkikeitintä ja valmistaa sillä yksinkertaista ruokaa yhdessä muiden laumalaisten kanssa.

Kuvaus

Sudenpentu harjoittelee kokoamaan retkikeittimen ja ymmärtää sen toimintaperiaatteen. Sudenpentu harjoittelee valmistamaan keittimellä yksinkertaista ruokaa. Hän osaa varoa kuumaa keitintä. Sudenpentu osaa tiskata retkikeittimen ja pakata sen.

Valinnainen Aktiviteetti

Arvioitu kesto

1-2 tuntia

Taitoalueet

Retkeily, Turvallisuus, Ruoanlaitto

Paikka

kololla
Kolo
kämpällä
Kämpällä
metsässä
Metsässä
ulkona
Ulkona

Ryhmäkoko

Ryhmässä

Kasvatustavoitteet

Järjestäytyneen yhteispelin hallitseminen, Elämänhallinta

Johtajan tehtävä

Akelan tehtävänä on huolehtia turvallisuudesta aktiviteetin tekemisen ajan. Hänen on hyvä muistaa, että osalle sudenpennuista kuuma kattila tai tulitikun sytytys on kokonaan uusi kokemus. Tässä aktiviteetissa akela voi hyödyntää nokkapentuja esimerkiksi niin, että hän näyttää keittimen kokoamisen ensin nokkapennulle ja pentu puolestaan omalle keitinryhmälleen. Akelan tehtävänä on huolehtia, että keittimiä on riittävästi suhteessa sudenpentujen määrään, jotta jokainen pentu pääsee itse kokeilemaan. Tämän aktiviteetin voi toteuttaa myös niin, että akela kutsuu paikalle lippukunnan tarpojia tai samoajia tai sudenpentujen vanhempia auttamaan retkikeittimen käsittelyssä.

TOTEUTUSVINKIT

KIRJOITA TOTEUTUSVINKKI

Lisää liitetiedostoLisää linkki
En ole robotti, vaan partiolainen joka tuntee vastuunsa ja velvollisuutensa ja ymmärtää lähettämänsä vinkin käyvän ensin tarkistuksessa ennen julkaisua.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry