Vesillä liikkuja

Vesillä liikkuja

Sudenpennut - Suhde itseen
Sudenpentu osaa pitää huolta itsestään ja toimia tarkoituksenmukaisesti ja turvallisesti vesillä ja veden lähellä. Sudenpentu kehittyy veneilytaidoissa.

Sudenpentua ohjataan toimimaan turvallisesti ja tarkoituksenmukaisesti vesillä ja veden lähellä. Sudenpentu opettelee itsenäistä toimimista vesillä pienellä vesikulkuneuvolla (esim. soutuvene, jolla, kanootti tai kajakki). Jäljen aktiviteetit voidaan toteuttaa kukin useampaan kertaan käyttäen erilaisia vesikulkuneuvoja. Kanootteja, jollia ja muita mahdollisia aluksia voi kysellä lainaksi esimerkiksi paikallisilta melontaseuroilta, pursiseuralta, muilta lippukunnilta tai piiristä. Huomio: jälkeä tehtäessä akelan on hyvä olla tietoinen sudenpentujen uimataidosta. Turvavene on tarpeen ainakin silloin, kun harjoitellaan melontaa tai jollailua. 

Pienveneessä toimiminen voi olla monille sudenpennuille haastavaa. On tärkeää huomioida askelia valmisteltaessa, että jokainen sudenpentu saa tarvitsemaansa tukea ja opastusta pienveneilyn harjoitteluun. Jäljen aktiviteetteihin on hyvä hankkia riittävästi ohjaajia mukaan.

Valinnaiset aktiviteetit

Muut jäljet

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry