Äventyrsscouten får erfarenhet av att använda och övernatta i vindskydd eller hajkduk.

Valikko

En natt i vindskydd


Målsättning:

Äventyrsscouten får erfarenhet av att använda och övernatta i vindskydd eller hajkduk.

Beskrivning:

Äventyrsscouten övernattar i ett vindskydd, stockvindskydd eller hajkduk

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Obligatorisk
Plats I skogen
Färdighetsområden Retkeily
Längd viikonloppu
Mål för fostran Luontosuhde
Teemat Metsä
Ledarens uppgift: Kaptenen hjälper till med att sätta upp skyddet, eftersom det är fråga om äventyrsscouternas första kontakt med ifrågavarande övernattningssätt. Kaptenen sover också tillsammans med scouterna och det kan vara bra att också be en annan vuxen ledare med på den första övernattningen. Hjälp till och ge anvisningar om hur man lägger upp skyddet. Sätt upp skydden under dagen då äventyrsscouterna ännu har mycket energi och det är ljust. Förbered uppsättningen så att alla har något att göra och ingen behöver stå och se på. Motivera scouterna med att nästa gång får de göra allt själva.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Norr

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Hjälp till och ge anvisningar om hur man lägger upp skyddet. Sätt upp skydden under dagen då äventyrsscouterna ännu har mycket energi och det är ljust. Förbered uppsättningen så att alla har något att göra och ingen behöver stå och se på. Motivera scouterna med att nästa gång får de göra allt själva.

Se till så att alla har en lämplig plats att sova på och att allas saker är under regnskydd. Det är viktigt att skapa en känsla av trygghet under kvällen: gå igenom t.ex. när man går och kissar och hur man ska klä sig inför natten. Påminn scouterna att man även får väcka ledarna om man behöver under nattens lopp.

Lägg till tips

Bifoga