Äventyrsscouten kan använda stormköket problemfritt och säkert tillsammans med sin patrull. Äventyrsscouten kan framställa en enkel varmrätt på stormkök.

Valikko

Utfärdsmat


Målsättning:

Äventyrsscouten kan använda stormköket problemfritt och säkert tillsammans med sin patrull. Äventyrsscouten kan framställa en enkel varmrätt på stormkök.

Beskrivning:

Äventyrsscouten använder ett stormkök för att tillreda en maträtt.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Obligatorisk
Plats I skogen Utomhus
Färdighetsområden Retkeily Ruuanlaitto Turvallisuus
Ledarskapsfärdighet johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Längd 1 h
Mål för fostran Luontosuhde Ryhmässä toimiminen
Teemat Metsä
Ledarens uppgift: Kaptenen berättar om arbetssättet för patrulledaren, övervakar brand- och livsmedelssäkerheten

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Norr

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Planering: På föregående möte planerar patrullerna själva maten de ska tillreda under utfärden. Om det finns tillräckligt mycket tid går patrullerna också tillsammans och handlar maten. När de handlar beaktar de vad maten kostar, hur miljövänlig och hållbar den är, och hur lätt den är att tillreda i utfärdsförhållanden.

Du kan låta äventyrsscouterna planera den maträtt de vill tillreda på föregående möte. Om ni har möjlighet, kan ni också handla maten tillsammans. . Om den finns en affär nära kårlokalen kan du ge en viss summa pengar åt scouterna som de ska använda till att köpa de ingredienser som behövs. . Så att alla deltar i både matlagningen och städningen kan du dela ut uppgifterna redan på förhand: t.ex. att sätta ihop stormköket, att tända stormköket och övervaka lågan, att tillreda maten, att diska matkärlen, att diska stormköket, att torka stormköket och att sätta ihop stormköket. . Gör också godsaker på stormköket. Gör popcorn, sockergratinerad ananas eller kräm.

Lägg till tips

Bifoga