Äventyrsscouten lär sig orientera med hjälp av en mer erfaren orienterare.

Valikko

I skogens djup


Målsättning:

Äventyrsscouten lär sig orientera med hjälp av en mer erfaren orienterare.

Beskrivning:

Äventyrarscouten orienterar tillsammans med en mer erfaren orienterare.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Obligatorisk
Plats I skogen
Färdighetsområden Retkeily Suunnistus
Längd 1 h
Mål för fostran Luontosuhde
Teemat Metsä
Ledarens uppgift: Planera en rutt och införskaffa tillräckligt många orienteringskunniga vägledare.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Söder

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Det är tryggt att pröva orientera ensam om man har med sig en erfaren orienterare. Den erfarna orienteraren kan vara kaptenen, någon annan ledare i kåren eller någon som har orientering som hobby. Skicka iväg äventyrsscouterna patrullvis eller parvis ut på banan tillsammans med en erfaren orienterare. Ni kan också delta i orienteringssällskapets kvällskontroller. Gör aktiviteten till en tävling eller en kontrollbana på en av kårens utfärder. Be kårens explorerscouter, kapten och roverscouter att ordna en kvällstävling för gruppen. Orienteringskunskaperna kan övas även under en scoutfärdighetstävling. Kom överens om att alla orienterar turvis tillsammans med en mer erfaren orienterare.

Äventyrsscouterna läser kartan. Tillsammans med en vuxen lägger man märke till förändringar i terrängen och följer med rutten på kartan. Äventyrarna prövar också på att ta kompasskurs. De går inte då längs med stigar, utan försöker hitta kontrollen fågelvägen med hjälp av kompasskurs.

Varje patrullunge är turvis orienterare, med vars hjälp patrullen tar sig fram i skogen. En orienteringskunnig vägledare är med för att se till att patrullen inte tappar bort sig långt från rutten. Vägledaren ger till slut feedback och ger tips inför nästa gång. Ifall det finns tid kan patrullen gå samma rutt på nytt enligt de anvisningar de fått.

Lägg till tips

Bifoga