Äventyrsscouten uppmuntras till en hälsosammare livsstil.

Valikko

Äventyrsscoutens motion


Målsättning:

Äventyrsscouten uppmuntras till en hälsosammare livsstil.

Beskrivning:

Äventyrsscouten deltar i ett motions- eller idrottsevenemang som ordnas av scouterna eller rör på sig mera under fritiden och följer med sina livsvanor.

 

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Obligatorisk
Plats På stugan På kårlokalen Hemma I skogen Utomhus På sjön På besök
Färdighetsområden Itsensä johtamisen taidot Itsestä huolehtiminen
Längd pitkäkestoinen
Mål för fostran Terveys ja turvallisuus
Ledarens uppgift: sporra, uppmuntra, fungera som exempel  

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Väster

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Motionsaktiviteten kan utföras ensam eller i grupp. Gör motionskort för varje äventyrsscout så att de kan följa sin motion en vecka. Gå igenom korten på nästa möte. Låt alla berätta hur deras vecka har gått. Kommentera och uppmuntra konstruktivt! Ni kan också motionera tillsammans. Ni kan t.ex. åka på en cykel- eller paddeltur, spela fotboll eller innebandy, eller prova någon ny gren såsom frisbeegolf eller undervattenshandboll. Kom ihåg att alla skolidrotts upplevelser kanske inte är positiva, så försöka att göra scoutmotion till något annat.

Ett av scouternas mål för fostran är att styra in scouterna på sunda levnadsvanor. Fastän scouterna inte är någon sportklubb, är det bra att vara ute och röra på sig och att göra det en del av scoutprogrammet. Meningen är att man också satsar på fysisk kondition och lär ut bra levnadsvanor. I scouterna är syftet med motion mångsidigt – det är inte meningen att göra äventyrsscouterna till en grens idrottare utan att erbjuda njutningsfulla idrottsupplevelser i naturen.

Delta i den lokala orienteringsklubbens veckoorientering.

Gör en foto-orientering tillsammans med grannkåren

Arrangera en traditionell lägerolympiad mellan lagen, t.ex. så att patrullerna eller par är fastbundna med varandra i fötterna.

Planera och arrangera en scoutkväll med traditionella utespel (gungbrännboll, kubb...) . Utmana ett annat äventyrsscoutlag i någon gren som ni övat på . Som motion fungerar också att öva på att paradera, att röra sig i formationer och sjungande marschera scoutmarschen. . På gården eller i konditionssalen: bort från kårlokalen!

Lägg till tips

Bifoga