Under en utfärd, seglats eller ett läger kan äventyrsscouten sköta om sin egen hygien och hjälpa till med gemensamma uppgifter som har med hygien och renlighet att göra.

Valikko

Ren och fräsch under utfärden


Målsättning:

Under en utfärd, seglats eller ett läger kan äventyrsscouten sköta om sin egen hygien och hjälpa till med gemensamma uppgifter som har med hygien och renlighet att göra.

Beskrivning:

Äventyrsscouten lär sig mera om att sköta sin personliga hygien under utfärder och om utfärdshygienens betydelse.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Obligatorisk
Plats På stugan På kårlokalen I skogen Utomhus På sjön
Färdighetsområden Arjen taidot Itsestä huolehtiminen Kestävä kehitys Retkeily
Längd -
Mål för fostran Luontosuhde Terveys ja turvallisuus Vastuu elinympäristöstä
Ledarens uppgift: Kaptenens uppgift: Kaptenen handleder, lär ut och hjälper äventyrsscouten att komma till insikter. Patrulledarens uppgift: Patrulledaren får instruktioner av kaptenen och instruerar sin patrull.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Norr - utrustning

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Mens: Att ha mens är inget hinder för att delta i en utfärd eller ett läger och det här lönar det sig att prata om i förväg med äventyrsscouterna. Det lönar sig att betrakta saken som en naturlig del av att bli vuxen och försäkra sig om att äventyrsscouterna om det behövs vågar vända sig till kaptenen eller någon annan ledare. Den första mensen kan komma under en utfärd eller ett läger, så ledaren behöver vara förberedd och alltid ha med bindor på utfärder och läger, t.ex. som standardutrustning i patrullens första hjälpen-väska. Kaptenen stöder flickan att prata om saken med sina föräldrar.

Ansvarsuppgift: Under utfärden är alla (antingen ensam eller i par, beroende på hur många som deltar) i tur och ordning hygienansvariga ett tag, eller på annat sätt delaktiga i att sköta något av de olika ansvarsområdena under utfärden. Äventyrsscouten kan vara kökshjälp, bastumajor, städmästare, sopansvarig, diskare eller latrinmästare. Det kan också vara bra att under utfärden föra bok över att allt nödvändigt faktiskt blir omskött.

Frågesport: Först diskuterar laget vilka utmaningarna är när det gäller att hålla sig ren och fräsch under en utfärd. Vad är det bra att ta med på utfärden? Kaptenen påminner scouterna om att välja naturvänliga schampon och tvålar och om att de inte ska tvätta sig i sjön eller i havet utan sköljer av sig tvålen i bastun eller på stranden. Sedan hittar patrullerna på frågor som har med ämnet att göra och till slut ställer de sina frågor till äventyrsscouterna i de andra patrullerna.

Lägg till tips

Bifoga