Äventyrsscouten kan använda och förvara en såg på ett tryggt sätt

Valikko

Sågen


Målsättning:

Äventyrsscouten kan använda och förvara en såg på ett tryggt sätt

Beskrivning:

Äventyrsscouten övar att använda en såg på ett tryggt sätt,

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Obligatorisk
Plats På stugan I skogen Utomhus
Färdighetsområden Arjen taidot Kädentaidot Turvallisuus
Längd -
Mål för fostran Luontosuhde Terveys ja turvallisuus
Ledarens uppgift: Kaptenens uppgift: Kaptenens uppgift är att se till att sågandet går tryggt till. Hen går igenom hur sågen används och viktiga säkerhetsfaktorer med patrulledarna. Patrulledarens uppgift: Patrulledarens uppgift är att handleda patrullmedlemmarna enligt kaptenens instruktioner och att se till att alla i patrullen får prova.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Norr - utrustning

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Jämför olika sågar: Äventyrsscouterna testar att såga ved/brädor/faner med olika slags sågar. Kaptenen hjälper dem att lägga märka till varför det är bra att använda olika sågar för olika ändmål.

Fågelholk: Patrullen bygger fågelholkar. Närmare mått och instruktioner finns på webben. Se till att holkarna blir så bra att fåglar faktiskt kan bo i dem och häng upp dem på fungerande platser. Kom också överens om hur ni ska sköta om holkarna.

Loggboken: Laget bygger loggbokspärmar med hjälp av en sticksåg eller bladsåg. Äventyrsscouterna kan skissa upp och såga ut t.ex. lagets logo eller kännetecken. Alternativt kan laget såga till en låda för lagets eller patrullens saker.

Ved: Äventyrsscouterna sågar ved till lagets lägerbål eller inför en natt i vindskydd. Patrullerna kan tävla om vilken patrull som först får ihop en viss mängd ved.

Lägg till tips

Bifoga