Äventyrsscouten kan använda ett stormkök på ett tryggt sätt.

Valikko

Stormköket


Målsättning:

Äventyrsscouten kan använda ett stormkök på ett tryggt sätt.

Beskrivning:

Äventyrsscouten bekantar sig med den typ av stormkök som kåren använder (t.ex. Trangia) och lär sig att ställa i ordning, använda, plocka isär och packa ihop stormköket.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Obligatorisk
Plats På stugan På kårlokalen I skogen Utomhus
Färdighetsområden Retkeily taitoalueet.ruoanlaitto Tulenteko
Längd -
Mål för fostran Luontosuhde
Ledarens uppgift: Kaptenens uppgift: Kaptenen ser till att det finns trygg utrustning till hands. Om det behövs lär hen patrulledarna att använda ett stormkök. Kaptenen ansvarar för brandsäkerheten. Patrulledarens uppgift: Patrulledarens uppgift är att försäkra sig om att alla patrullmedlemmar får prova på att använda stormköket. Alla ska kunna ställa i ordning, använda och plocka isär stormköket.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Norr - utrustning

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Tävling: Var och en av äventyrsscouterna ställer i ordning stormköket så att det är klart för användning och packar sedan ihop det igen. Ta tid antingen på varje äventyrsscouts egen prestation eller på patrullens helhetsprestation. När äventyrsscouterna har övat en stund på att ställa i ordning stormköket kan övningen göras svårare. I varje patrull kan en patrullmedlem i tur och ordning försöka ställa i ordning stormköket med förbundna ögon medan de andra patrullmedlemmarna ger instruktioner. Också den här övningen kan utföras som en tävling

Köttfärssoppa: Patrullen tillreder själva köttfärssoppa, från början till slut. De börjar med att bryna köttfärs i stormkökets stekpanna och efter det kokar de potatis andra rotsaker som de vill ha i soppan tills de är mjuka. De smaksätter soppan med t.ex. salt och peppar och tillsätter den färdigstekta köttfärsen.

Lägg till tips

Bifoga