Äventyrsscouten tycker om att vara på utfärd och får uppleva känslan av att lyckas med något efter en utfärd med en övernattning.

Valikko

Utfärd med övernattning


Målsättning:

Äventyrsscouten tycker om att vara på utfärd och får uppleva känslan av att lyckas med något efter en utfärd med en övernattning.

Beskrivning:

Äventyrsscouten deltar i en utfärd med övernattning.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Obligatorisk
Plats På stugan I skogen Utomhus På sjön
Färdighetsområden Arjen taidot Itsestä huolehtiminen Partiokulttuuri Retkeily
Längd -
Mål för fostran Itsetuntemus Luontosuhde Terveys ja turvallisuus
Ledarens uppgift: Kaptenens uppgift: Kaptenen arrangerar utfärden och informerar föräldrarna. Kaptenen ansvarar för säkerheten. En vuxen ska också sova med äventyrsscouterna, så om kåren har bara en kapten är det bäst att be en annan vuxen med på den första utfärden med övernattning. Före läggdags ska kaptenen se till att alla har en ordentlig sovplats. Det är viktigt att skapa en trygg stämning på kvällen. Kaptenen påminner om att det är ok att väcka den vuxna mitt i natten om det behövs. Patrulledarens uppgift: Patrulledaren får instruktioner av kaptenen och för dem vidare till sin patrull. Patrulledaren ser till att de uppgifter patrullen har fått blir gjorda.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Norr - utrustning

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Planering: Till det här väderstrecket hör många aktiviteter som handlar om att planera en utfärd. Det lönar sig att utföra dem.

Hemlängtan: Den första utfärden med övernattning kan för vissa vara den första natten borta hemifrån och utan föräldrar. Utfärdsomständigheterna och de främmande ledarna kan göra att det känns svårt och äventyrsscouten kan lätt drabbas av hemlängtan. En liten utfärdsdeltagare kan få tröst i ledarens famn, och en bekant ledare kan också sova strax intill. Ibland hjälper ”hemlängtan-piller” eller en pratstund om dagens händelser och om sådant roligt som ska hända nästa dag.

Lägg till tips

Bifoga