Äventyrsscouten vet vad som hör till grundutrustningen under en utfärd.

Valikko

Utrustningslista


Målsättning:

Äventyrsscouten vet vad som hör till grundutrustningen under en utfärd.

Beskrivning:

Äventyrsscouten gör upp en utrustningslista tillsammans med de andra och bekantar sig med den grundutrustning som behövs under en utfärd.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Obligatorisk
Plats På kårlokalen
Färdighetsområden Arjen taidot Itsestä huolehtiminen Retkeily
Ledarskapsfärdighet johtamistaito.organisointitaidot
Längd -
Mål för fostran Luontosuhde Terveys ja turvallisuus
Ledarens uppgift: Kaptenens uppgift: Kaptenens uppgift är att instruera äventyrsscouterna när de gör upp utrustningslistan. Den vuxna ska inte bara tala om de rätta svaren för äventyrsscouterna utan handleda dem att tänka efter så att de kommer på svaren själva. Patrulledarens uppgift: Patrulledaren får instruktioner av kaptenen och instruerar sin patrull.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Norr - utrustning

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Ryggsäckshögen: Kaptenen har med sig en ryggsäck och all möjlig utfärdsutrustning, både nödvändig och onödig. Äventyrsscouternas uppgift är att packa ryggsäcken med tanke på olika slags utfärder och årstider. På samma gång går det bra att fundera på vilka saker som behövs under en utfärd och hur sakerna helst ska packas i ryggsäcken. Äventyrsscouterna provar också att justera ryggsäcken så att den passar dem själva. (Se aktiviteten Ryggsäcken).  

Rutin: För att det ska bli en rutin gör äventyrsscouterna alltid själva, patrullvis, sin egen utrustningslista inför en utfärd. Äventyrsscouter funderar på vilka gemensamma saker som behövs och vilken utrustning var och en ska ha med sig. Finns det något som går att låna av en kompis om det behövs? Till slut kontrollerar alltid kaptenen utrustningslistorna så att inget viktigt blivit bortglömt.

Lägg till tips

Bifoga