Äventyrsscouten vet hur det känns att simma med en räddningsväst på sig.

Valikko

Med räddningsväst i vattnet


Målsättning:

Äventyrsscouten vet hur det känns att simma med en räddningsväst på sig.

Beskrivning:

Äventyrsscouten simmar klädd i räddningsväst.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Obligatorisk
Plats På sjön På besök
Färdighetsområden Itsestä huolehtiminen Turvallisuus Vesillä liikkuminen
Längd -
Mål för fostran Terveys ja turvallisuus
Ledarens uppgift: Kaptenens uppgift: Kaptenen informerar föräldrarna om var laget ska samlas och vilken utrustning som behövs. Kaptenen ansvarar för säkerheten. Patrulledarens uppgift: Patrulledaren förklarar för patrullen vad uppgiften går ut på och delar ut uppgifter inom patrullen.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Söder - orientering

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Simstafett med västar: Laget ordnar en simstafett där lagmedlemmarna simmar klädda i räddningsvästar. Tillverka en boj av en tom saftdunk, ett snöre och en sten. Det lönar sig att göra egna banor åt varje lag, så att det inte uppstår farliga situationer. Material: räddningsvästar, baddräkt, saftdunkar, snöre.

Övningar i varmt vatten: Laget övar att klä på sig räddningsvästar och att hoppa i vattnet med sådana på sig. Vid ett så kallat räddningshopp ska händerna hållas korsade över bröstet, benen ska hållas raka och fötterna korsade. Hoppa med fötterna före. Det känns annorlunda att simma klädd i räddningsväst. Äventyrsscouterna provar hur det är. De testar olika slags västar, såsom flyt- och räddningsvästar. Äventyrsscouterna reder också ut vad viktbegränsningarna innebär: Kan en för liten flytväst bära upp mig? Hur bra vänder en kragförsedd räddningsväst mig åt rätt håll i vattnet? På vilka sätt påverkar det räddningsvästens funktion om jag har klätt den på mig enligt anvisningarna eller inte? På vilka sätt påverkar benremmarna hur räddningsvästen fungerar? Material: räddningsväst, baddräkt

Lägg till tips

Bifoga