Äventyrsscouten känner igen de vanligaste kryddorna som används i bakverk.

Valikko

Bekant med kryddor


Målsättning:

Äventyrsscouten känner igen de vanligaste kryddorna som används i bakverk.

Beskrivning:

Äventyrsscouten lär sig känna igen de vanligaste kryddorna som används i bakverk och lär sig i vilka sammanhang de vanligtvis används.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Frivillig
Plats På stugan På kårlokalen Utomhus
Färdighetsområden Arjen taidot taitoalueet.ruoanlaitto
Längd -
Mål för fostran Terveys ja turvallisuus
Ledarens uppgift: Kaptenens uppgift: Kaptenen ordnar så att de kryddor som behövs för övningen finns till hands i kårlokalen. Kaptenens uppgift är att i förväg kontrollera att ingen av äventyrsscouterna är allergisk mot eller överkänslig för någon av kryddorna.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Bagaren

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Baka: Äventyrsscouterna bakar patrullvis något enkelt sött eller salt bakverk. Recepten som patrullerna använder ser lite olika ut. T.ex. kan muffins smaksättas med antingen vaniljsocker, kakao eller kardemumma. Det samma går att testa med semlor med olika örter i. Vilken krydda passar bäst i de olika sammanhangen? Varför? På samma gång är det bra för äventyrsscouterna att få öva att uttrycka sina tankar och åsikter om mat.

Kims spel: Smak-Kim eller Doft-Kim. Äventyrsscouterna får smaka eller dofta på ett antal kryddor. Ta sedan bort en av kryddorna och låt äventyrsscouterna reda ut vilken som fattas.

Identifiera: Kaptenen lägger kryddorna i olika kärl. Äventyrsscouternas uppgift är att dofta, smaka och känna på kryddorna och med hjälp av sina sinnen identifiera vilka kryddor det är fråga om (t.ex. kanel, kardemumma, ingefära, vaniljsocker, vanillinsocker, nejlika).

Lägg till tips

Bifoga