Äventyrsscouten vet vad olika mjölsorter vanligen används till.

Valikko

Bekant med mjöl


Målsättning:

Äventyrsscouten vet vad olika mjölsorter vanligen används till.

Beskrivning:

Äventyrsscouten lär sig skilja mellan vete-, potatis-, graham- och rågmjöl och tar reda på vad de används till.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Frivillig
Plats På stugan På kårlokalen Utomhus På besök
Färdighetsområden Arjen taidot taitoalueet.ruoanlaitto
Längd -
Mål för fostran Terveys ja turvallisuus
Ledarens uppgift: Kaptenens uppgift: Kaptenens uppgift är ordna med att äventyrsscouterna får bekanta sig med mjöl av olika slag. Kaptenen noterar att den här aktiviteten inte är bra att utföra om någon i laget har celiaki.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Bagaren

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Butiksbesök: Äventyrsscouterna går till butiken under sitt möte och undersöker olika produkterns innehållsdeklarationer. Vilka slags mjöl har använts i olika typer av bakade produkter? Äventyrsscouterna antecknar sina iakttagelser och använder sedan sina anteckningar till att dra slutsatser om vad olika typer av mjöl används till.

Identifiera mjölet: Kaptenen lägger i förväg lite av alla de mjölsorter som äventyrsscouterna ska identifiera i små påsar. Äventyrsscouterna försöker känna igen mjölsorterna genom att jämföra hur de ser ut. Vetemjöl används i söta bakverk (bullar, kakor, pajer, muffins), graham- och rågmjöl används i matbröd och potatismjöl i krämer, saftsoppor och för såsberedning.

Lägg till tips

Bifoga