Äventyrsscouten kan grunderna i att skapa en film.

Valikko

Kortfilm


Målsättning:

Äventyrsscouten kan grunderna i att skapa en film.

Beskrivning:

Patrullen planerar, filmar och editerar en kort filmatisering av en berättelse, antingen i form av en animation (stop motion) eller som en spelfilm.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Frivillig
Plats På stugan På kårlokalen
Färdighetsområden Luovuus Medialuku Viestintä
Ledarskapsfärdighet johtamistaito.visiointitaidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Längd -
Mål för fostran Osaaminen ja ongelmanratkaisu Ryhmässä toimiminen
Ledarens uppgift: Kaptenens uppgift: Kaptenen informerar äventyrsscouterna om vilka olika möjligheter det finns, hjälper till med att komma på idéer och hjälper patrulledaren att övervaka filmproduktionen. När äventyrsscouterna editerar sina filmer assisterar kaptenen dem, antingen själv, eller med hjälp av en person som kan sådant. Patrulledarens uppgift: Patrulledaren koordinerar arbetsfördelningen och ser till att projektet går framåt.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Berättaren

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Läger-/utfärdsdrama: Utfärder med övernattning och läger innebär att alla tillbringar mera tid och också övernattar tillsammans, och därför känns de här evenemangen ofta lite mer spännande än veckomötena. Ibland händer det också ett och annat under lägren och utfärderna. Patrullens uppgift är att hitta på en fiktiv berättelse om något som hänt under ett läger eller en utfärd och dessutom krydda berättelsen med lite såpoperadrama, eller med andra ord återberätta det skedda överdrivet dramatiskt.

Som exempel för de yngre: Patrullen iscensätter en första hjälpen-situation och gör en inlärningsfilm för vargungar eller andra äventyrsscoutpatruller. Filmen visar alltså vad som är det rätta sättet att agera i situationen.

Dokumentärt: Patrullen skapar en dokumentär kortfilm. Med andra gör äventyrsscouterna en film som berättar om någonting som intresserar dem.

Handgjort: Patrullen skapar en kortfilm baserad på tecknade seriebilder eller med stop motion-teknik och ritade bilder eller figurer av modellera.

Video: Patrullen skapar några olika superkorta videor – bara 10–30 sekunder långa. Det lönar sig att hitta på en så komprimerad och enkel intrig som möjligt: bara några bilder och en stark vändpunkt.

Lägg till tips

Bifoga