Äventyrsscouten kan föra en berättelse vidare.

Valikko

Min favoritberättelse


Målsättning:

Äventyrsscouten kan föra en berättelse vidare.

Beskrivning:

Äventyrsscouten återberättar berättelsen i sin favoritbok eller –film så att de andra får ta del av den.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Frivillig
Plats På stugan På kårlokalen I skogen
Färdighetsområden Arjen taidot Luovuus Rohkeus Viestintä
Längd -
Mål för fostran Osaaminen ja ongelmanratkaisu
Ledarens uppgift: Kaptenens uppgift: Kaptenen väljer ut eller ber äventyrsscouterna välja ett tips de tycker låter roligt och stöder äventyrsscouterna i att utföra uppgiften i tipset. Patrulledarens uppgift: Patrullscouten kan visa exempel genom att återberätta sin favoritberättelse.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Berättaren

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Kvällssaga: Äventyrscouten tar antingen med sig sin favoritsaga så att hen kan läsa upp den, eller lägger den så väl på minnet att hen kan återberätta den med egna ord t.ex. som godnattsaga för vargungarna under en gemensam utfärd.

En berättelse i bilder: Äventyrsscouterna ritar eller målar bilder som beskriver deras favoritberättelser och återberättar sedan berättelserna för laget med bilderna som stöd.

Hört vid brasan: Äventyrsscouterna berättar i tur och ordning huvudpunkterna i sina favoritberättelser för varandra kring lägerleden eller i samband med mötets avslutning när det är dags att lugna sig. Berättarstunden kan också ordnas så att patrullen/laget sätter sig i ring. De som sitter bredvid varandra i ringen går sedan parvis någon annanstans för att berätta sina favoritberättelser för varandra. Sedan återvänder äventyrsscouterna till ringen och återger den berättelse de nyss hört av sitt par. Om ni vill kan ni lämna bort t.ex. karaktärernas namn och andra avslöjande detaljer ur berättelsen, så att de övriga kan få försöka gissa vilken berättelse det är fråga om.

Lägg till tips

Bifoga