Äventyrsscouten känner till vad allemansrätten säger om eldslagning och vet vad varning för skogsbrand innebär.

Valikko

Tillstånden i skick


Målsättning:

Äventyrsscouten känner till vad allemansrätten säger om eldslagning och vet vad varning för skogsbrand innebär.

Beskrivning:

Äventyrsscouten repeterar reglerna kring eldslagning och vad allemansrätten säger om saken. Äventyrsscouten tar reda på vad varning för skogsbrand innebär.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Frivillig
Plats På stugan På kårlokalen På besök
Färdighetsområden Arjen taidot Kestävä kehitys Retkeily Tulenteko Turvallisuus
Ledarskapsfärdighet johtamistaito.organisointitaidot
Längd -
Mål för fostran Terveys ja turvallisuus Vastuu elinympäristöstä Yhteiskunnallinen vaikuttaminen
Ledarens uppgift: Kaptenens uppgift: Kaptenens uppgift är att vägleda och handleda äventyrsscouterna i deras utredningsarbete.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Eldslagaren

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Skogsbrandsområde: Laget besöker ett område där skogen brunnit och bekantar sig med hur en skogsbrand påverkar naturen och människorna.

Brandkåren: Kaptenen ber någon som arbetar vid räddningsverket eller någon från FBK komma med på lagets möte. Laget kan också besöka brandkåren under sitt möte. Gästens uppgift är att berätta om regler och instruktioner som har att göra med eldslagning.

Pantomim: Äventyrsscouterna repeterar allemansrätten genom att visa pantomimer om olika situationer då den som rör sig i skogen har rättigheter eller då någonting är förbjudet. De andra äventyrsscouterna gissar vilken allemansrätt pantomimen handlar om.

Väderprognos: Som material till mötet tar kaptenen med sig väderprognoser där varning för skogsbrand finns utmärkt. Sedan övar äventyrsscouterna att med hjälp av kartan i prognosen utläsa vad symbolen för varning för skogsbrand betyder, och på vilket område varningen är i kraft. Väderprognoskartor finns på webben och i dagens tidning.

Lägg till tips

Bifoga