Äventyrsscouten förstår att de egna valen har betydelse.

Valikko

Rättvis handel


Målsättning:

Äventyrsscouten förstår att de egna valen har betydelse.

Beskrivning:

Äventyrsscouterna bekantar sig med rättvisemärkta produkter.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Frivillig
Plats På stugan På kårlokalen I skogen Utomhus På besök
Färdighetsområden Arjen taidot Kansainvälisyys Kestävä kehitys taitoalueet.ruoanlaitto Vaikuttaminen
Längd -
Mål för fostran Toisten kunnioittaminen Yhteiskunnallinen vaikuttaminen
Ledarens uppgift: Kaptenens uppgift: Kaptenen är den sakkunniga och stöder patrullerna. Patrulledarens uppgift: Patrulledaren får instruktioner av kaptenen och instruerar sin patrull.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Konsumenten

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Kampanj i kåren: Äventyrsscouterna ordnar en kårkampanj med syfte att kåren ska börja använda mera rättvisemärkta produkter. Äventyrsscouterna planerar olika sätt att marknadsföra kampanjen, t.ex. reklam som äventyrsscoutpatrullerna gör eller kampanjinlägg under ledarmötena.

Utfärd: Laget ordnar en utfärd med rättvisa som tema och använder så mycket rättevisemärkta produkter som möjligt under utfärden.

Kommunen: Laget tar reda på om kommunen använder rättvisemärkta produkter på sina kanslier. Äventyrsscouterna skriver ett brev till beslutsfattarna och föreslår att kommunen satsar på rättvisemärkta produkter.

Butiksbesök: Äventyrsscouterna besöker närbutiken och tävlar om vilken patrull som hittar flest rättvisemärkta produkter.

Tebjudning: Äventyrsscouterna bjuder in sina familjer på en rättvisemärkt tekväll.

Kaffepaus: Äventyrsscouterna ordnar en rättvisemärkt kaffeservering till kårens ledarmöte.

Chokladbananer: Äventyrsscouterna tillreder rättvisa chokladbananer. Recept: Reservera en rättvisemärkt banan och en rad rättvisemärkt choklad per äventyrsscout. Skär ett längsgående snitt i bananens övre sida och tryck in chkladbitarna så djupt som möjligt i bananen. Packa in bananen i folie och tillred den i ugnen eller glöden tills chokladen har smält lite och bananen blivit mjuk. Diskutera vad Rättvis handel innebär, alltså att odlarna har fått en skälig ersättning för sina produkter.

Lägg till tips

Bifoga