Äventyrsscouterna provar på olika bollsporter och får positiva motionserfarenheter.

Valikko

Bollspel


Målsättning:

Äventyrsscouterna provar på olika bollsporter och får positiva motionserfarenheter.

Beskrivning:

Äventyrsscouterna bekantar sig med någon bollsport och spelar en match eller ett spel i den grenen.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Frivillig
Plats På kårlokalen Utomhus På besök
Färdighetsområden Arjen taidot
Ledarskapsfärdighet johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Längd -
Mål för fostran Terveys ja turvallisuus
Ledarens uppgift: Kaptenens uppgift: Kaptenen gör det möjligt för äventyrsscouterna att prova på olika bollsporter, och uppmuntrar dem att försöka.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Motionären

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Minigolf: Laget eller patrullen tar reda på var närmaste minigolfbana finns och gör en utfärd dit.

Innebandy: Laget lånar utrustning och gör en utfärd till en idrottshall eller någon skolas gymnastiksal i närheten. Laget kan också bjuda in ett annat äventyrsscoutlag från den egna kåren eller från en annan kår, ifall de annars inte får ihop tillräckligt många spelare i sitt eget äventyrsscoutlag.

Badminton: Äventyrsscouterna lånar eller hyr utrustning. Alla behöver inte ha egen utrustning utan äventyrsscouterna kan turas om. Äventyrsscouterna gör en utfärd till en lämplig idrottshall eller idrottsplan utomhus, eller sätter själva, med hjälp av kaptenen, upp ett badmintonnät i närheten av kårlokalen. Beakta vindens styrka om ni spelar utomhus.

Beachvolley: Laget skaffar eller lånar en volleyboll och tar reda på var närmaste beachvolleyplan ligger eller var det annars finns en bra strand att spela på. Laget gör en utfärd till planen eller stranden och sätter vid behov upp ett nät, eller någon annan konstruktion som motsvarar ett nät, t.ex. ett rep. Först övar laget att serva och slå på rätt sätt och kommer överens om spelets regler och principer för poängräkning. Sedan kan laget spela. Det här tipset passar bäst för verksamhetsårets varma månader.

Boboll: Laget lånar bobollsutrustning och letar rätt på en lämplig plan att spela på, i närheten av kårlokalen. Med hjälp av kaptenens instruktioner övar äventyrsscouterna först att slå, kasta, ta lyra samt lär sig spelreglerna. Sedan spelar de. Laget kan också bjuda in ett annat äventyrsscoutlag från den egna kåren eller från en annan kår, ifall de annars inte får ihop tillräckligt många spelare i sitt eget äventyrsscoutlag.

Lägg till tips

Bifoga