Äventyrsscouten upplever glädjen i att motionera.

Valikko

Joker


Målsättning:

Äventyrsscouten upplever glädjen i att motionera.

Beskrivning:

Äventyrsscouten provar på en ny idrottsgren.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Frivillig
Plats På stugan På kårlokalen I skogen Utomhus På sjön På besök
Färdighetsområden Rohkeus
Längd -
Mål för fostran Terveys ja turvallisuus
Ledarens uppgift: Kaptenen gör det möjligt för äventyrsscouterna att prova på en ny idrottsgren.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Motionären

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Nyheten: Någon av lagets medlemmar presenterar en ny och dittills obekant sportgren för de andra i laget. Laget kan också prova på någon trendig gren, som t.ex. Fortnite-dans.

Capoeira: Äventyrsscouterna börjar bekanta sig med sporten genom att tillsammans titta på videosnuttar med capoeira-rörelser, sedan bjuder de in någon som har capoeira som hobby till kårlokalen för att instruera dem i capoeirans grunder.

Zumba: Kaptenen kontaktar gym eller gruppmotionsarrangörer i närheten eller kollar på webben var närmaste möjlighet att prova på Zumba finns. Kaptenen kan antingen boka en timme för laget på gymmet eller bjuda in en Zumba-instruktör till kårlokalen för att hålla en timme.

Frisbeegolf: Laget tar reda på var närmaste frisbeegolfbana ligger, kollar t.ex. på videor på webben för att få reda på hur en frisbee egentligen ska kastas och lånar eller hyr utrustning. Sedan gör laget en gemensam utflykt till frisbeegolfbana och spelar. Testa olika kasttekniker och kastavstånd och räkna poäng på skoj.

Slackline: Kaptenen skaffar eller lånar en slackline-lina och tar reda på hur den används, eller ber någon som har slackline som hobby att komma med för att fungera som modell och instruera äventyrsscouterna.

Lägg till tips

Bifoga