Äventyrsscouten har begrundat världsalltet.

Valikko

Rymden


Målsättning:

Äventyrsscouten har begrundat världsalltet.

Beskrivning:

Äventyrsscouten bekantar sig med stjärnorna och rymden.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Frivillig
Plats På stugan På kårlokalen I skogen Utomhus På besök
Färdighetsområden Luonto
Längd -
Mål för fostran Luontosuhde
Ledarens uppgift: Kaptenens uppgift: Kaptenen organiserar ett lämpligt besök eller skaffar fram lämpligt material. Patrulledarens uppgift: Patrulledaren får instruktioner av kaptenen och instruerar sin patrull.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Naturvetaren

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Besök vid ett planetarium: Astronomiska föreningen Ursa r.f. har en webbplats där det finns information lokala astronomiska föreningar och mycket annat nyttigt. Vid nöjesparken Särkänniemi i Tammerfors finns ett planetarium som är öppet året om. I Helsingfors går det att besöka föreställningar i Heurekas planetarium i Vanda. Nöjesfältet Särkänniemi erbjuder också grundläggande informationsmaterial om astronomi på webben via sin ”Tähtiakatemia” (på finska).

Planeter: Patrullen använder sig av olika stora flirtkulor och järntråd och tillverkar ett pärlband som beskriver planeternas placering. De målar bollarna med vattenfärger i så rätta färger som möjligt och trär sedan upp dem på järntråden i rätt ordning. Med hjälp av pärlbandet kan äventyrsscouterna lära sig planeterna och undersöka deras särdrag.

Stjärnhimlen: Stjärnorna syns bäst under en riktigt kall vinternatt och sämst vid mulet väder och på sommaren. Äventyrsscouten studerar rörelser på stjärnhimlen och lär sig skilja mellan flygplan, stjärnfall och satelliter.

Lägg till tips

Bifoga