Äventyrsscouten vet att alla har rätt att uttrycka sin åsikt och att försöka påverka i de frågor hen tycker är viktiga.

Valikko

Påverkan


Målsättning:

Äventyrsscouten vet att alla har rätt att uttrycka sin åsikt och att försöka påverka i de frågor hen tycker är viktiga.

Beskrivning:

Äventyrsscouten funderar över behov att ändra på någonting och uttrycker sin åsikt om detta.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Frivillig
Plats På stugan På kårlokalen Utomhus På besök
Färdighetsområden Luovuus Vaikuttaminen
Ledarskapsfärdighet johtamistaito.organisointitaidot johtamistaito.visiointitaidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Längd -
Mål för fostran Yhteiskunnallinen vaikuttaminen
Ledarens uppgift: Kaptenens uppgift: Kaptenen hjälper äventyrsscouterna att komma igång och att uttrycka sina åsikter. Patrulledarens uppgift: Patrulledaren får instruktioner av kaptenen och instruerar sin patrull.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Påverkaren

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Insändare: Dagstidningar publicerar läsarnas insändare. I en insändare kan den som skriver ta ställning i någon fråga som är aktuell eller känns speciellt viktig. Äventyrsscouterna bekantar sig patrullvis med insändarna i lokaltidningen. Hurdana frågor behandlas i insändarna? Vilket tema är speciellt omdiskuterat just nu? Patrullen skriver en egen insändare, antingen som kommentar till en insändare som publicerats i tidningen eller om någon fråga som är viktig för äventyrsscouterna.

Förändring i hemkommunen: Äventyrsscouterna pratar först patrullvis om vad de önskar sig på sin hemort. Om det skulle vara möhligt för er att välja en sak och förändra den i er hemkommun, vad skulle ni då ändra på? Fattas t.ex. någon service i centrum? Skulle ni vilja ha en klätterpark i närskogen, en kockklubb för unga eller t.ex. en skejtboardramp? Var och en av patrullerna väljer en sak som de vill förändra. Sedan tar patrullen via webben reda på vem som är kommundirektör och funderar på hur det skulle vara bäst att ta kontakt med hen. Skulle det vara t.ex. per brev eller e-post, genom ett telefonsamtal eller ett besök?

Lägg till tips

Bifoga