Äventyrsscouten förstår varför det är viktigt att alla deltar i gemensamma medelanskaffningskampanjer.

Valikko

Medelanskaffning


Målsättning:

Äventyrsscouten förstår varför det är viktigt att alla deltar i gemensamma medelanskaffningskampanjer.

Beskrivning:

Äventyrsscouten deltar i kårens medelanskaffningskampanj.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Frivillig
Plats På kårlokalen Utomhus På besök
Färdighetsområden Palvelu Partiokulttuuri Talous Varainhankinta Yhdistystoiminta
Ledarskapsfärdighet johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Längd -
Mål för fostran Yhteisöön kuuluminen
Ledarens uppgift: Kaptenens uppgift: Kaptenens uppgift är att informera äventyrsscouternas familjer om hur medelanskaffningskampanjen går till i praktiken. Kaptenen hjälper och uppmuntrar äventyrsscouterna när de arbetar. Kaptenen handleder äventyrsscouterna så att de reflekterar över varför deras insats är viktig för kampanjen. Kaptenen ser till att säkerheten beaktas i samband med kampanjen.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Scoutrörelsen

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Reklam: Patrullen väljer någon av kårens traditionella medelanskaffnings- eller välgörenhetsinsamlingar och skapar en annons i anslutning till den. Patrullen kan t.ex. fundera på och förbereda försäljningsbordet, planera var affisher om adventskalenderkampanjen ska placeras eller någon annan motsvarande helhet.

En ny idé: Äventyrsscouterna funderar patrullvis över hur laget eller kåren skulle kunna samla in pengar. Insamlingsmålet kan vara lagets eller kårens egen verksamhet eller ett välgörande ändamål. Det lönar sig för patrullen att t.ex. fundera på hur pengarna ska samlas in. Ska laget sälja någonting? Var i så fall? Hur skulle informationen till övriga kårmedlemmar eller en eventuell reklamkampanj om insamlingen kunna se ut? Laget väljer ut den bästa idén och genomför den tillsammans med kaptenen eller med resten av kåren.

Adventskalendrar: Äventyrsscouten säljer scouternas adventskalender.

Övning: Äventyrsscouterna övar i förväg att saluföra sin produkt. Den övar parvis. Den ena i paret är kund och den andra är försäljare och ska presentera produkten eller insamlingsmålet för kunden. Om det känns främmande för äventyrsscouterna att handskas växelpengar är det bra att öva detta med riktiga pengar eller med leksakspengar som påminner om riktiga pengar. Äventyrsscouterna köper på låtsas produkter av varandra och övar samtidigt att ge växelpengar. Det är bra om kaptenen påminner äventyrsscouterna om att använda ett artigt språk i försäljningssituationerna.

Basar: Äventyrsscouterna deltar i en basar genom att tillsammans tillverka produkter att sälja och sedan själva sälja dem under basaren.

Julkort: Äventyrsscouterna tillverkar julkort med hjälp av en dator. De kan välja en bild t.ex. ur kårens bildarkiv och infoga den text de vill att ska stå på kortet. Sedan kan de printa ut korten, förpacka dem, och sälja dem t.ex. i samband med en julbasar. Material: datorer, printer, papper (160 g/m²), gärna en pappersskärare. Källa: Scouterna

Lägg till tips

Bifoga