Äventyrsscouten kan hitta mat i naturen om det är nödvändigt.

Valikko

Mat från naturen


Målsättning:

Äventyrsscouten kan hitta mat i naturen om det är nödvändigt.

Beskrivning:

Äventyrsscouten bekantar sig med ätliga växter och tillreder mat av sådant som hen hittar i naturen.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Frivillig
Plats I skogen Utomhus
Färdighetsområden Arjen taidot Itsestä huolehtiminen Kestävä kehitys Luonto taitoalueet.ruoanlaitto
Längd -
Mål för fostran Luontosuhde Terveys ja turvallisuus
Ledarens uppgift: Kaptenens uppgift: Kaptenen hjälper äventyrsscouterna att identifiera växter och ser till att de verkligen äter endast ätliga växter.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Skogskännaren

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Nässelsoppa: Koka nässlorna i vatten. Häll av vattnet och finhacka nässlorna med kniv. Lägg tillbaka de finfördelade nässlorna i kastrullen, i kokande vatten, och smaka av blandningen med salt. Lägg i en grönsaksbuljongtärning i buljongen om du vill. Tillsätt till slut en skvätt mjölk. Ett kokt ägg förgyller måltiden!

Sallad: Äventyrsscouterna tillreder en sallad av växter i naturen att ha som tilltugg till maten. Växter som passar i en sallad är bl.a. smultron, kärleksört, hundkäx (hundloka), björk, mjölkört (rallarros), ängssyra, groblad, daggkåpa, rödklöver, rosor, röllika (rölleka), hallon, vitklöver och maskros.

Tussilagopålägg: 1 dl tussilago, 1 morot, 2 msk olja, ett par droppar citronsaft. Finfördela tussilagobladen, riv moroten och blanda samman ingredienserna. Använd blandningen som pålägg på bröd.

Lägg till tips

Bifoga