Äventyrsscouten kan tillreda mat vid en eld, utan att använda kokkärl.

Valikko

Matlagning vid elden


Målsättning:

Äventyrsscouten kan tillreda mat vid en eld, utan att använda kokkärl.

Beskrivning:

Äventyrsscouten tillreder mat vid en eld, utan att använda kokkärl.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Frivillig
Plats I skogen Utomhus
Färdighetsområden Retkeily taitoalueet.ruoanlaitto Tulenteko
Längd -
Mål för fostran Luontosuhde Terveys ja turvallisuus
Ledarens uppgift: Kaptenens uppgift: Kaptenen ordnar med de redskap och lov som behövs för att laget ska kunna göra upp en eld och ansvarar för säkerheten. Patrulledarens uppgift: Patrulledarens uppgift är att se till att alla äventyrsscouter har tillräckligt att göra.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Skogskännaren

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Rotsaker i glöden: Äventyrsscouterna tillreder rotsaker i elden. Skala potatis, morot, kålrot och lök och skär allt i mindre bitar. Svep in ingredienserna i folie och lägg knytet i glöden. På de färdigstekta rotsakerna är det gott med en nypa smör och t.ex. lite svartpeppar som krydda.

Askpotatis: Tvätta några potatisar och lägg dem med skalet på i den heta askan. Ta potatisarna ur askan när de känns mjuka och öppna dem uppifrån. Innandömet går att äta med en liten sked eller skrapa ut. Vanligen äts potatisarna med bara smör till. Stektiden varierar beroende på potatisarnas storlek, men det rör sig om mellan 30 och 60 minuter.

Äggsmörgåsar: Äventyrsscouterna steker ägg i rostbröd. För att kunna tillreda rätten behövs en bit rostbröd, ett ägg och margarin samt en flat, ren sten. Smörj stenen med margarin. Alla som ska äta gröper ur en rätt så stor grop i mitten av sin brödskiva, lägger brödskivan på den heta, släta stenen vid brasan och knäcker försiktigt ett ägg i brödgropen. Om det behövs går det också att lägga en bit folie under brödskivan och vika upp foliekanterna så att att ägget verkligen hålls i brödet och inte rinner längs stenen. Maten är klar när ägget är färdigstekt.

Lägg till tips

Bifoga