Äventyrsscouterna kan utrusta sig på rätt sätt inför en heldagstävling.

Valikko

Tävlingsutrustning


Målsättning:

Äventyrsscouterna kan utrusta sig på rätt sätt inför en heldagstävling.

Beskrivning:

Äventyrsscouterna övar att packa den utrustning de behöver under en tävlingsdag. Äventyrsscouterna studerar tillsammans förhandsinformationen och tänker utgående från utrustningslistan ut vilka saker de behöver med sig till tävlingen.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Frivillig
Plats På kårlokalen
Färdighetsområden Itsestä huolehtiminen Medialuku Partiokulttuuri Retkeily
Ledarskapsfärdighet johtamistaito.organisointitaidot
Längd -
Mål för fostran Luontosuhde Terveys ja turvallisuus
Ledarens uppgift: Kaptenens uppgift: Kaptenen hjälper äventyrsscouterna när de förbereder sig och instruerar dem att ta med sig det som behövs under en tävlingsdag. Patrulledarens uppgift: Patrulledaren får instruktioner av kaptenen och instruerar sin patrull.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Tävlaren

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Materialskötsel: Äventyrsscouterna vårdar utrustningen som de tänker ta med sig till tävlingen. Det kan t.ex. handla om att vässa yxan eller kniven eller om att diska stormköket.

Utrustningslistan: Äventyrsscouterna bekantar sig med utrustningslistan som finns i tävlingsinformationen. De gör tillsammans en indelning och bestämmer vem som ska ta med sig vilka saker. Äventyrsscouterna funderar också på vilka saker de kan tänkas behöva utöver de som står på listan. Vilken personlig utrustning behövs för en dagslång tävling? Hur ska utrustningen packas? Hur lönar det sig att vara klädd under tävlingen?

Lägg till tips

Bifoga