Äventyrsscouterna beaktar det skräp som uppkommer när de lagar mat.

Valikko

Matlagning och skräp


Målsättning:

Äventyrsscouterna beaktar det skräp som uppkommer när de lagar mat.

Beskrivning:

Äventyrsscouten repterar sina sorteringskunskaper och lär sig att ta hand om skräpet på rätt sätt när hen lagar mat.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Frivillig
Plats På stugan På kårlokalen I skogen Utomhus På sjön På besök
Färdighetsområden Arjen taidot Kestävä kehitys
Längd -
Mål för fostran Vastuu elinympäristöstä
Ledarens uppgift: Kaptenens uppgift: Kaptenen handleder, är den sakkunniga och föregår med gott exempel.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Utfärdskocken

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Matsvinn: Laget går tillsammans till butiken före utfärden och när de handlar funderar de på vilka matvaror de behöver under utfärden och på hur de kan minimera matsvinnet.

Återvinning: Äventyrsscouterna sköter tillsammans om att utfärdssoporna slängs i rätt sorteringskärl. Att ta hand om skräpet är inte bara ledarens uppgift, utan någon kan föra metallskräpet till metallinsamlingen, en annan sköta om det avfall som ska komposteras (kanske ta hem det till familjens kompost) och ytterligare någon annan kan föra pappersskräpet till pappersinsamlingen.

Lägg till tips

Bifoga