Äventyrsscouten hjälper någon annan i praktiken.

Valikko

Donera saker


Målsättning:

Äventyrsscouten hjälper någon annan i praktiken.

Beskrivning:

Äventyrsscouterna samlar in och donerar nyttiga saker till någon organisations välgörenhetsinsamling. Äventyrsscouterna reder ut vad som sedan händer med donationerna.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Frivillig
Plats På kårlokalen Hemma På besök
Färdighetsområden Kansainvälisyys Kestävä kehitys Palvelu Partiokulttuuri Vaikuttaminen
Längd -
Mål för fostran Toisten kunnioittaminen Yhteiskunnallinen vaikuttaminen
Ledarens uppgift: Kaptenens uppgift: Kaptenen letar rätt på en lämplig insamling och organiserar donationen. Kaptenen informerar föräldrarna om insamlingen.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Världsförbättraren

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Anna & Toivo-dockor: Äventyrsscouterna syr en Anna- eller Toivo-docka och låter Unicef adoptera dockorna. Alla Unicefs Anna- och Toivo-dockor görs enligt samma mönster. Mönstren går att beställa via Unicef. Unicefs märke i tyg ska fästas vid dockans fotsöm eller på en annan synlig plats. Till varje docka bifogas ett personkort där den som gjort dockan skriver in både dockans personuppgifter och sina egna kontaktuppgifter. På så vis är dockorna registrerade, till skillnad från många barn i världen. Med personkortet följer ett postkort som dockans nya familj kan skicka till den som tillverkat dockan, så att hen vet att dockan har fått ett hem. Unicef försöker sedan få en så stor donation som möjligt av den familj som adopterar dockan. Med hjälp av donationen kan Unicef skaffa t.ex. vaccinationspaket mot sex dödliga sjukdomar. Ett vaccinationspaket för ett barn kostar 20 euro. Material: Återvunnet tyg/kläder, snören, garn, smycken m.m. Vadd att fylla dockan med, och en ätpinne som redskap för att få in vadden i dockan. Smala textiltuscher att rita ett ansikte på dockan med. Symaskin, sax, knappnålar, synål och sytråd. Självraderande tusch att skissa ansiktsdragen med.

Organisationer: Bl.a. Nada Hope tar emot saker som människor vill donera. Kaptenen ber en representant för organisationen berätta om sitt arbete för äventyrsscouterna. Kring jul ordnas speciellt många insamlingar.

Lägg till tips

Bifoga