Äventyrsscouten förstår den sårbara situation som flyktingarna befinner sig i.

Valikko

Flyktingskap


Målsättning:

Äventyrsscouten förstår den sårbara situation som flyktingarna befinner sig i.

Beskrivning:

Äventyrsscouten bekantar sig med flyktingars liv.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Frivillig
Plats På stugan På kårlokalen Utomhus
Färdighetsområden Kansainvälisyys
Längd -
Mål för fostran Toisten kunnioittaminen
Ledarens uppgift: Kaptenens uppgift: Kaptenen bekantar sig med ämnet och lyfter fram det på ett sakligt sätt för äventyrsscouterna. Patrulledarens uppgift: Patrulledaren får instruktioner av kaptenen och instruerar sin patrull.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Världsförbättraren

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Vad ska jag ta med mig? Äventyrsscouten föreställer sig att hen är tvungen att fly. Vad skulle hen packa med sig när hen inleder en lång resa in i det okända och det inte alls är sagt att hen någonsin kan återvända hem? (Ledaren poängterar att det inte handlar om att packa det äventyrsscouterna vill ha med sig, utan vad de ska ta med för att klara sig.) Äventyrsscouterna packar i en ryggsäck 10 saker som följer med dem till det främmande landet. Vad gör du om sakerna blir stulna? Laget utför aktiviteten genom att rita föremålen eller genom att verkligen packa dem i en ryggsäck. Bra att ha med är i alla fall pengar och identitetsbevis. Ett exempel ur verkliga livet: En 6-årig pojke hade en tröja, ett par byxor, plåster, en påse av sitt favoritgodis, tvål, tandborste och tandkräm i sin ryggsäck. På nätet finns fler exempel. Källa: 100 sätt att scouta – Yhteiseen partioon

Gästen: Kaptenen bjuder in en person som kommit som flykting till Finland som gäst under ett av lagets möten. Gästen berättar om varför och hur hen kom till Finland och om hur det har varit att vara i Finland. Om det finns ett flyktingboende nära kåren kan kåren också ordna en dagsutfärd, och bjuda med barnfamiljer från mottagningscentralen.

Lägg till tips

Bifoga