Äventyrsscouten vet att scoutrörelsen är världsomspännande och att det finns scouter i nästan alla länder.

Valikko

Scoutländer


Målsättning:

Äventyrsscouten vet att scoutrörelsen är världsomspännande och att det finns scouter i nästan alla länder.

Beskrivning:

Patrullen märker ut alla scoutländer på en karta. Äventyrsscouterna bekantar sig med scoutverksamheten i de länder de valt.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Frivillig
Plats På stugan På kårlokalen
Färdighetsområden Kansainvälisyys Partiokulttuuri
Ledarskapsfärdighet johtamistaito.visiointitaidot
Längd -
Mål för fostran Toisten kunnioittaminen Yhteisöön kuuluminen
Ledarens uppgift: Kaptenens uppgift: Kaptenen har i förväg tagit reda på i vilka länder det inte finns någon scoutverksamhet och är den sakkunniga i ämnet. Patrulledarens uppgift: Patrulledarna får det material som behövs och instruktioner av kaptenen. Patrulledaren förklarar för patrullen vad uppgiften går ut på och delar ut uppgifter inom patrullen.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Världsmedborgare

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Enskilda scouters berättelser: Kaptenen printar i förväg ut en världskarta där länderna är utmärkta. Dessutom letar hen fram bilder på och/eller berättelser om scouter i olika länder. Äventyrsscouterna börjar med att läsa en scouts berättelse högt. De försöker hitta scoutens hemland på kartan. När de hittar landet färglägger äventyrsscouterna landet och skriver in namnet på scouten i berättelsen. Sedan gör de på samma sätt med de andra berättelserna. Äventyrsscouterna kan också titta på bilder av scouter och diskutera vilket land de tror att scouterna på bilderna kommer ifrån. När de kommit på vilket land det är fråga om färglägger de också det landet på sin världskarta. Äventyrsscouterna kan också fundera på följande frågor: Hur gammal är scouten på bilden? Vad tycker hen bäst om i scouterna? Vilka andra hobbyer har hen?

Färglägg världen: Det enklaste sättet att utföra aktiviteten är att printa ut en vit karta och färglägga scoutländerna på den. Alternativt kan äventyrsscouterna pyssla egna jordglobar och märka ut scoutländerna på dem. Blås upp en ballong och limma remsor av tidningspapper på den. Måla kartan på jordgloben när pappret torkat. I följande länder finns det ingen scoutverksamhet: Andorra, Kina, Kuba, Nord-Korea och Laos.

Lägg till tips

Bifoga