Äventyrsscouten vet vad äventyrsscoutprogrammet går ut på.

Valikko

Äventyrsscoutprogrammet


Målsättning:

Äventyrsscouten vet vad äventyrsscoutprogrammet går ut på.

Beskrivning:

Äventyrsscouten bekantar sig med äventyrsscouternas program.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Obligatorisk
Plats På kårlokalen
Färdighetsområden Partiokulttuuri Yhdistystoiminta
Längd -
Mål för fostran Osaaminen ja ongelmanratkaisu Yhteisöön kuuluminen
Ledarens uppgift: Kaptenens uppgift: Kaptenens uppgift är att få äventyrsscouterna att förstå grundstrukturerna i programmet, t.ex. att vargungarna är yngre än äventyrsscouterna och att äventyrsscouterna sedan blir spejarscouter efter ett par-tre år av äventyrsscoutprogram. En bra verksamhetsplan är en förutsättning för ett bra program för äventyrsscoutlaget. Det är bra att gå igenom verksamhetsplanen med laget under det första mötet. Patrulledarens uppgift: Patrulledaren får instruktioner av kaptenen och instruerar sedan patrullen.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Välkommen

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Spel med scouttermer: När scouterna börjar som äventyrsscouter dyker det upp många nya termer som har med äventyrsscoutprogrammet att göra. Äventyrsscouterna spelar patrullvis ett spel för att lära sig nya ord och termer såsom kapten, väderstreck, utmaning osv. Spelet kan vara uppbyggt t.ex. som ett memory- eller dominospel. Kaptenen berättar var termerna innebär.

Frågesport om boken Ryggsäcken: Kaptenen gör i förväg en lista med frågor som det går att hitta svar på i boken Ryggsäcken. När kaptenen ställer en fråga ska äventyrsscouterna i par, så fort som möjligt, hitta rätt svar i boken.

Kaptenens scoutstig: Genom att beskriva sin egen scoutstig kan kaptenen berätta om allt som är möjligt att göra i scouterna. Kaptenen tar med sig foton från scoutevenemang hen deltagit i. Hen kan berätta om sina egna ledare och patrullkompisar. Vad gör de nuförtiden, eller vad har de gjort i scouterna? En annan idé är att bjuda in kårens explorerscouter till mötet för att berätta om sina scouterfarenheter.

Lägg till tips

Bifoga