Äventyrsscouten vet att hen är en del av kåren.

Valikko

Kåren


Målsättning:

Äventyrsscouten vet att hen är en del av kåren.

Beskrivning:

Äventyrsscouten bekantar sig med sin kår.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Obligatorisk
Plats På stugan På kårlokalen
Färdighetsområden Partiokulttuuri Yhdistystoiminta
Längd -
Mål för fostran Yhteisöön kuuluminen
Ledarens uppgift: Kaptenens uppgift: Kaptenens uppgift är att få äventyrsscouten att förstå kårens grundstrukturer. Under det första äventyrsscoutmötet är det också viktigt att framför allt bekanta sig med de andra äventyrsscouterna och kaptenerna. Patrulledarens uppgift: Patrulledaren får instruktioner av kaptenen och instruerar sin patrull.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Välkommen

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Under en kårutfärd kan äventyrsscouterna intervjua anda ledare och ta reda på vad de gör i kåren. Intervjuerna kan utgöra grunden för en artikel på kårens webbsida eller i kårens tidning.

Skattjakt: Ledaren ritar en mystisk karta över kårlokalen och märker ut skatter med kryss. Äventyrsscouternas uppgift är att patrullvis leta efter skatterna i kårlokalen. Skatterna kan vara t.ex. godis eller frukt som man äter tillsammans i slutet av mötet.

Kårens kännetecken: Äventyrsscouterna övar på kårens halsduksmärke och kårfanans symbolik genom att göra väggaffischer. Äventyrsscouterna arbetar patrullvis. De ritar bilder av märket och flaggan och skriver också in på affischerna när symbolerna tagits i bruk och vem som har skapat dem. Kaptenen kan i förväg rita symbolernas konturer så att det återstår för äventyrsscouterna att färglägga eller klistra in färdigt utklippta bitar av silkespapper i olika färger på de rätta ställena i bilderna. Det går också att trycka eller rita kårens logor på tyger, som äventyrsscouterna senare kan tillverka kärlpåsar av.

Kårchefen: Om det är möjligt kan kårchefen besöka äventyrsscoutlages möte. Kårchefen kan presentera kårlokalen, andra grupper som har möten där och kårens ledare.

Lägg till tips

Bifoga