Äventyrsscouten funderar över vad hen har gjort och lärt sig som scout.

Valikko

Lagets egen loggbok


Målsättning:

Äventyrsscouten funderar över vad hen har gjort och lärt sig som scout.

Beskrivning:

Äventyrsscouterna turas om att skriva i lagets egen loggbok.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Obligatorisk
Plats På kårlokalen
Färdighetsområden Arjen taidot Itsestä huolehtiminen Partiokulttuuri Ryhmähenki Viestintä
Ledarskapsfärdighet johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot johtamistaito.organisointitaidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Längd -
Mål för fostran Osaaminen ja ongelmanratkaisu Ryhmässä toimiminen Yhteisöön kuuluminen
Ledarens uppgift: Kaptenens uppgift: Kaptenens uppgift är att hjälpa laget att komma igång och att visa och ge exempel på hur loggboksanteckningarna kan se ut. Kaptenen kan ge instruktioner om skrivandet t.ex. medan laget pysslar med själva loggboken eller loggbokspärmen. Utöver att anteckna i loggboken vad de har gjort under mötet eller utfärden påminner kaptenen äventyrsscouterna om att det också är viktigt att skriva upp vad de har lärt sig under mötet eller utfärden och hur det känts. Det är också en bra idé att visa upp tidgigare gruppers loggböcker och berätta om vilka fina minnen de är att ha sparade.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Välkommen

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Blogg: Laget skapar en elektronisk loggbok. Det finns många gratis tillgängliga bloggbottnar som lämpar sig som loggbok. Laget måste fundera ut om loggboken ska vara offentlig eller bara delas inom laget. Om bloggen är offentlig behövs både äventyrsscouternas och deras vårdnadshavares godkännande till att scouterna syns på bilder i bloggen. Förutom en blogg i textformat kan laget också skapa en egen videoblogg. Skrivturer: Laget hittar på ett eget system för hur skrivturerna lottas ut. Laget kan t.ex. använda en bingoapparat, en lotteriautomat elle en påse med namnlappar som dras i tur och ordning. Det viktigaste är att det är lagets egen tradition.

Instagram: Laget kan också skapa ett eget Instagram-konto. Ett Instagram-konto är lätt att skapa och att uppdatera tillsammans med ledaren under möten och utfärder. Notera att åldersgränsen  för Instagrami är 13 år.

För att komma igång: Det lönar sig att börja föra loggbok så snart som möjligt efter att äventyrsscouterna kommit igång med sin verksamhet. Den första texten är det bra om alla skriver tillsammans. På den första sidan i loggboken går det också att lägga in information om äventyrsscouterna eller kanske foton på alla i laget. Loggboken kan också föras elektroniskt. Det är en god idé att komplettera texten i loggboken med bilder.

Lägg till tips

Bifoga