Äventyrsscouten njuter av att motionera.

Valikko

Motionsdag


Målsättning:

Äventyrsscouten njuter av att motionera.

Beskrivning:

Äventyrsscouten deltar i en motionsdag.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Obligatorisk
Plats I skogen Utomhus På sjön På besök
Färdighetsområden Itsestä huolehtiminen
Ledarskapsfärdighet johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot
Längd -
Mål för fostran Terveys ja turvallisuus
Ledarens uppgift: Kaptenens uppgift: Kaptenen planerar dagen, skaffar fram utrustning och informerar föräldrarna. Kaptenen uppmuntrar äventyrsscouterna. Patrulledarens uppgift: Patrulledaren leder sin patrull i samband med lagsporter.

Tilläggsuppgifter

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Paddling: Öventyrsscouten deltar i en paddlingsdag. Många kårer eller distrikt lånar ut kanoter och sådana finns också att hyra vid olika utfärdscentrum.

Orienteringsevenemang: Laget är med om ett orienteringsevenemang. En del av scoutdistrikten ordnar egna orienteringstävlingar. Dessutom kan laget delta i något orienteringssällskaps evenemang.

Vintersportsutrustning: Äventyrsscouterna får prova på att t.ex. gå med snöskor, åka långfärdsskridskor eller att skida

Cykelutfärd: Äventyrsscouten deltar i en cykelutfärdsdag. En bra rutt är lagom lång och utmanande för alla. Äventyrsscouterna funderar tillsammans på vad de behöver ta med sig och hur det är klokt att packa sakerna. De som inte har egna cykelväskor kan gärna be att få låna sådana av någon bekant. På själva utfärdsdagen, före avfärd, är det bra att repetera både säkerhetsreglerna för att cykla i grupp och gruppens egna principer för att cykla i den långsammastes fart och hålla tillräckligt många pauser.

Vinterolympiad: Äventyrsscouterna ordnar tillsammans en vinterolympiad där de antingen tävlar patrullvis mot varandra eller mot ett annat äventyrsscoutlag. Förberedelser: Äventyrsscouterna pysslar i förväg en olympisk flagga (av ett gammalt lakan), nummerlappar (av gamla lakan, papper eller plastpåsar), medaljer (av kartong, trä, godipapper eller folie) och en krans åt vinnaren. Dessutom kan äventyrsscouterna bygga en prispall att snö inför prisutdelningen. Grenar: Terrängskidning: Stafett där deltagarna turvis skidar med en skida och med en stav. Alpint: Lagets representanter åker slalom i pulka. Märk ut slalombanan med kvistar. Freestyle: En skidhinderbana på jämn mark. Skidskytte: Skidning med kontroller där det gäller att kasta snöbollar eller vanliga bollar mot ett mål eller en hink. Rodel: De tävlande åker nerför backen liggande på mage på sopsäckar eller pulkor. Material: pulkor, kvistar, skidutrustning, hink/mål, varm saft. Källa: Norges speiderforbund

Utfärd med snöskor: Äventyrsscouterna deltar i en snöskoutfärdsdag. T.ex. biblioteken eller lokala vildmarksföreningar kan ha snöskor att låna ut.

Lägerolympiad: Äventyrsscouterna deltar patrullvis i en läger- eller utfärdsolympiad.

Lägg till tips

Bifoga