Äventyrsscouten blir inte lamslagen i en situation som kräver första hjälpen.

Valikko

Övning i första hjälpen


Målsättning:

Äventyrsscouten blir inte lamslagen i en situation som kräver första hjälpen.

Beskrivning:

Äventyrsscouten deltar i en första hjälpen-övning.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Obligatorisk
Plats På stugan På kårlokalen I skogen Utomhus På sjön
Färdighetsområden Arjen taidot Ensiapu Itsestä huolehtiminen Kaveritaidot Partiokulttuuri Rohkeus Turvallisuus
Ledarskapsfärdighet johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot johtamistaito.organisointitaidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Längd -
Mål för fostran Ihmissuhteet Ryhmässä toimiminen Terveys ja turvallisuus
Ledarens uppgift: Kaptenens uppgift: Kaptenen planerar en situation och ber några skådespelare komma med. Kaptenen instruerar skådelspelarna och följer med övningen. Efter övningen går kaptenen tillsammans med äventyrsscouterna igenom hur patrullerna agerade i situationen. Kaptenen hjälper äventyrsscouterna att lägga märke till vad de lyckades bra med och vilka saker de ännu behöver öva. På samma gång kan kaptenen om det behövs ge instruktioner om vad som hade varit den rätta första hjälpen att ge i situationen.

Tilläggsuppgifter

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

En iscensatt olycka under en utfärd: Ett fungerande upplägg för att öva första hjälpen är t.ex. en iscensatt olycka under en utfärd. Någon utfärdsdeltagare kan ha täljt sig i handen medan hen tillverkade tände och en annan kan ha stukat foten när hen letade efter ved.

Iscensatt trafikolycka: Ett fungerande upplägg för att öva första hjälpen i nödsituationer är t.ex. en iscensatt trafikolycka. I den kan en av patienterna ha förlorat medvetandet, en kan ha en stor blödning i arm eller ben, och en kan vara väldigt orolig för sina vänner. Det viktigaste vid också stora övningar är att lära sig att själv agera lugnt, att kalla på hjälp och att hindra att det sker fler olyckor.

Lägg till tips

Bifoga