Explorerscoutens iver för det kommande evenemanget väcks.

Valikko

I väntan på evenemanget


Målsättning:

Explorerscoutens iver för det kommande evenemanget väcks.

Beskrivning:

Explorerscouten bekantar sig med förhandsinstruktionerna för evenemanget och förbereder sig enligt dem.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Obligatorisk
Plats På stugan På kårlokalen I skogen Utomhus
Färdighetsområden Partiokulttuuri
Ledarskapsfärdighet johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot
Längd muutama tunti
Mål för fostran Osaaminen ja ongelmanratkaisu
Ledarens uppgift: Patrulledaren kan själv fundera eller utmana patrullen att fundera på hur patrullen kunde förbereda sig för evenemanget. Patrullen kan till exempel under patrulledarens ledning bestämma sig för att klä sig enhetligt under evenemanget. Lotsens uppgift är att hjälpa till med planeringsarbetet och uppmuntra explorerscouterna att förbereda sig, för att trygga ett gott slutresultat. Lotsen ser också till att de praktiska arrangemangen inför evenemanget, som till exempel skjutsar till evenemangsplatsen, är under kontroll.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Explorerscoutevenemang

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Jag berättar för en kompis som inte är scout om det kommande explorerscoutevenemanget på sociala medier eller då vi träffas. Jag berättar till exempel om idén med evenemanget, var det hålls, hur stort evenemanget ungefär är, hur länge det räcker, vad man gör på evenemanget och hur vi förbereder oss på förhand. På samma gång gör jag reklam för scoutingen och bjuder in min kompis på evenemanget eller till scouterna i allmänhet.

Vi förbereder oss för evenemanget genom att fundera på hur vår patrull ska synas och höras under evenemanget. Vi planerar och förverkligar en enhetlig klädsel, ett rop eller något liknande som gör att vi blir igenkända också efter evenemanget.

Före evenemanget filmar vi en video eller sammanställer en bildserie som berättar om oss. Vi publicerar filmen eller bildserien i evenemangets kanal på sociala medier eller webbsida.

Lägg till tips

Bifoga