Explorerscouten kan tillreda vardaglig husmanskost och kan beakta maten som en hälsoaspekt och som en del av sitt välmående.

Valikko

Koll på maten


Målsättning:

Explorerscouten kan tillreda vardaglig husmanskost och kan beakta maten som en hälsoaspekt och som en del av sitt välmående.

Beskrivning:

Explorerscouten planerar och tillreder hälsosam husmanskost.

Förverkligande och målsättningar

Obligatoriska: Frivillig
Plats:
Färdighetsområden: Ta hand om sig själv ruuanlaitto
Längd:
Målen för fostran: Terveys ja turvallisuus
Ledarens uppgift: Patrulledaren ser till att de ingredienser och matlagningsredskap som behövs finns på mötet. Lotsen hjälper patrulledaren vid behov.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Full koll i vardagen

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Vi lagar mat av helt obehandlade råvaror. Samtidigt funderar vi över hur de olika råvarorna ska förvaras. Vi lär oss förvara och hantera åtminstone potatis, morot, lök, sallat, svin- och nötkött, kyckling och fisk.

Vi samlar ihop patrullens eget recepthäfte med recept som vi själv hittat på. Vi testar åtminstone ett recept ur recepthäftet. Tips får vi på till exempel Marthaförbundets webbsida.

Vi samlar ihop våra bästa tips på mellanmål och matsäck. Vi jämför hur hälsosamma och energirika de olika alternativen är. Tips hittar vi på till exempel Marthaförbundets webbsida. Vi kan också testa hållbarhet och andra egenskaper för de olika alternativen under patrullens utfärd, vandring eller under en scoutfärdighetstävling.

Lägg till tips

Bifoga