Explorerscouten får en insikt i vad hen klarar av i verkligheten. Explorerscouten förstår betydelsen av andra människors stöd och uppmuntran för den egna prestationen.

Valikko

Fysiska utmaningar


Målsättning:

Explorerscouten får en insikt i vad hen klarar av i verkligheten. Explorerscouten förstår betydelsen av andra människors stöd och uppmuntran för den egna prestationen.

Beskrivning:

Explorerscouten utmanar sig själv fysiskt och tänjer gränserna för sin egen kropp i en trygg miljö. Explorerscouten får stöd av sina egna patrullkamrater och sin lots.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Frivillig
Plats På stugan På kårlokalen I skogen Utomhus På besök
Färdighetsområden Itsestä huolehtiminen Rohkeus
Ledarskapsfärdighet johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot
Längd muutama tunti
Mål för fostran Itsetuntemus
Ledarens uppgift: Patrulledarens uppgift är att ordna utmaningen tillsammans med lotsen. Lotsen fungerar som explorerscoutens mentor. Hen stöder explorerscouten under utmaningen och går efteråt igenom explorerscoutens upplevelse av den svåra situationen med hen. Lotsen ser till att utmaningen är lagom stor för explorerscouterna. Lotsen hjälper patrulledaren med arrangemangen.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Jag själv

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Vi utför vandringen Björntanden eller Bäversvansen. Mera instruktioner för hur man utför dessa märken finns på PartioWiki.

Jag deltar i en läderliljevandring, d.v.s. vandrar 40 kilometer på 24 timmar. Vi ber lotsen eller någon annan vuxen om hjälp med att planera en trygg och vettig rutt. Om vi har möjlighet använder vi också någon färdig ruttplanerare som vi hittar på internet.

Jag gör en flera nätter lång vandring.

Vi prövar på en ny spännande idrottsgren, t.ex. bungy-hopp, dykning med utrustning, terrängcykling eller bergsklättring. Vi ber lotsen om hjälp med de praktiska arrangemangen.

Vi deltar i Jukola/Venla -kavlen. Vi samlar ihop ett eget lag av kårkamrater eller scouter från samma region eller ber att få komma med i den lokala orienteringsföreningens lag. Vi övar våra orienteringsfärdigheter och höjer vår kondition i god tid före budkavlen.

Lägg till tips

Bifoga