Explorerscouten vågar göra utfärder också bortom bekanta utfärdsområden.

Valikko

Utfärd till ett nytt ställe


Målsättning:

Explorerscouten vågar göra utfärder också bortom bekanta utfärdsområden.

Beskrivning:

Explorerscouterna planerar och genomför en utfärd till ett nytt ställe. Som mål för utfärden väljs ett ställe som ligger bortom bekanta utfärdsplatser och -mål. Utfärden kan vara en hajk med tältinkvartering eller en förläggning i en stuga.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Frivillig
Plats I skogen Utomhus På besök
Färdighetsområden Organisointitaidot Retkeily Rohkeus
Ledarskapsfärdighet johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot johtamistaito.organisointitaidot johtamistaito.visiointitaidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Längd viikonloppu
Mål för fostran Luontosuhde
Teemat Metsä
Ledarens uppgift: Patrulledaren kan redan före mötet söka fram nya utfärdsmål t.ex. på internet, genom att fråga andra kårer om deras hajkplatser eller genom att ta kontakt med kårens mer erfarna ledare eller distriktet/FiSSc. Då patrullen tillsammans valt ett utfärdsmål sköter patrulledaren vid behov om att boka stället. Patrulledaren informerar explorerscouterna, lotsen och kårchefen om utfärden. Det är också patrulledarens uppgift att komma överens om vem som ansvarar för maten, vem som packar med den gemensamma utrustningen och hur patrullen kommer till utfärdsplatsen. Det är inte meningen att patrulledaren ordnar utfärden ensam, utan hen delegerar ansvarsuppgifter också åt de övriga patrullmedlemmarna. Patrulledaren ber vid behov lotsen om råd. Lotsen hjälper patrullen att reservera ett ställe och att hitta nya utfärdsstugor. Lotsen hjälper vid behov explorerscouterna att ordna utfärden och försäkrar sig om att de beaktat allt nödvändigt inklusive säkerhetsaspekten.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Utfärd

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Vi bekantar oss med ett för oss obekant utfärdsmål i närområdet eller i vår hemkommun.

Vi planerar och genomför en utfärd som räcker minst ett veckoslut för explorerscout- eller spejarscoutpatrullen.

Lägg till tips

Bifoga