Explorerscouten rör sig i naturen och lägger märke till naturens mångfald och betydelse för människan.

Valikko

Ut i naturen


Målsättning:

Explorerscouten rör sig i naturen och lägger märke till naturens mångfald och betydelse för människan.

Beskrivning:

Explorerscouten beger sig antingen ensam eller tillsammans med patrullen ut i naturen. Utfärden är minst tre timmar lång och under den går explorerscouten en på förhand överenskommen rutt och gör uppgifter. Explorerscouten kan t.ex. identifiera fåglar eller växter under utfärden.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Frivillig
Plats I skogen
Färdighetsområden Luonto Retkeily
Längd pitkäkestoinen
Mål för fostran Luontosuhde
Teemat Metsä
Ledarens uppgift: Patrulledaren uppmuntrar sin patrull att bege sig ut i naturen och föreslår olika rutter som patrullen kan välja mellan. Lotsen stöder patrulledaren vid val av olika ruttalternativ.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Vår natur

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Vi laddar ner en app i telefonen som visar till exempel märken efter istiden eller forngravar. Först bekantar vi oss med utfärdsmålen själv och sedan ordnar vi en utfärd till utfärdsmålet för andra scouter.

Vi bekantar oss med geocaching och regler för det. Vi beger oss ut i naturen och geocachar. Vi väljer sådana cachar som finns vid betydande natursevärdheter

Vi fotograferar i naturen eller målar med vattenfärger i naturen. Vi gör först en längre naturutfärd och funderar vad som skulle vara värt att fotografera eller måla. Vi koncentrerar oss också på detaljer och reflekterar över deras betydelse för naturen och för oss. Vi kan också kombinera aktiviteterna genom att fotografera först och sedan måla av bilderna inomhus. Vår bild kan vara en allmän naturbild eller en med ett speciellt motiv, som vi får genom att fotografera eller måla mindre detaljer. Vi kan alla ha samma landskap som motiv, men var och en målar sin favoritdetalj ur bilden. Den här aktiviteten kan göras ensam, men att utföra den tillsammans med patrullen ger fler alternativ och tankar.

Vi deltar i en guidad naturutfärd. Reklam om utfärder finns bl.a. på Finlands naturskyddsförbunds eller BirdLife Finlands webbsidor. Vi kan också be någon, som har natur eller fågelskådning som hobby, att hålla en egen utfärd för oss. Vi gör vår utfärd till ett ställe som inte är så bekant för oss.

Lägg till tips

Bifoga